avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 187/1945
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 187/1945

Am o nelamurire daca cineva pote sa ma lamureasca va rog respectuos.Conform acestei legi participanti la cel de al dilea razboi mondial au dreptul la o despagubire de 5ha vegetatie forestiera.Tatal meu a participat cu gradul de serg maj regimentul 17 div9 vanatori de munte cmd gen Leonard Mociulschi.A fost decorat cu: Credinta si barbatie cu spade si Serviciul credincios cu spade am intocmit dosarul inclusiv adeverinta de veteran insa primaria a respins cerea pe motiv ca nu e in tabelul de indreptatiti,mentionez ca tatal meu a fost dat afara din armata in 1945 de rusi care au dus un regim de teroare contra vanatorilor de munte ,de asemeni mentionez ca tatal meu este decedat din 1986 iar mama din 1997 ea beneficiind de unele drepturi ale vaduvelor veteranilor de razboi.Ce pot face?Va multumesc respectuos.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 18:10, 1 Decembrie 2010
Nicaieri in legea 187/1945 nu se vorbeste de teren cu vegetatie forestiera. Doar ca, in zonele montane, terenurile au fost impadurite si de aici solutiile comisiilor sau ale instantelor de a reconstitui dreptul pentru terenuri cu vegetatie forestiera.
Acum intrebarile mele sunt
1. In baza carei legi ati formulat cererea de reconstituire si cand anume?
2. S-a emis in favoarea dumneavoastra vreo hotarare de comisie?
3. Ati incercat sa cautati la Arhivele nationale tabelele cu indreptatitii la improprietarire din localitatea dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea retrocedarilor dragosmiuta dragosmiuta Salutare la toata lumea....si sarbatori fericite.. Care stie daca s-a mai prelungit/adaugat ceva legii retrocedarii terenurilor...A expirat termenul ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea dreptului de proprietate teofillaze teofillaze Sunt membru al unui composesorat urbarial satesc.Ni s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului forestier detinut de composesorat inainte de 1945 ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)