avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mai pot contesta decizia medicala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mai pot contesta decizia medicala?

Buna ziua. Ma numesc A. Costel si am urmatoarea problema pentru care solicit un raspuns. Sunt depensionat, am 4 diagnostice de la comisia de la Bucuresti, in fine stiu ca e un abuz, un exces de zel din partea medicilor de a taia pensiile pe capete dar ...Am primit dispozitia de incetare a pensiei medicale, in luna Mai,iar in luna iulie am fost la tribunal sa duc contestatia. Problema e ca avocatul cu care am vorbit, mi-a spus ca deja e prea tarziu, ca contestatia e facuta prea tarziu ,ca trebuia facuta in termen de 30 de zile. Dupa spusele lui, are dreptate, dar pe dispozitia primita nu specifica nimic de genul ca pot face contestatie, nu am nici o data, nici un termen. Nu era normal sa se specifice acest lucru? Acum se poate deschide un proces in care sa se ceara reevaluarea medicala, si pe ce acuzatie? Exces de zel, nemultumit de decizie , abuz in servicu ? Va rog un raspuns, da sunt disperat. Nu ma angajeaza nimeni din cauza celor 4 diag, si nici dreptul de somaj nu am , mai ales ca pensie am avut 9 ani, si fabrica unde eram angajat candva e inchisa de mult timp
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:24, 11 Decembrie 2010
valy_gabi94 a scris:
Am primit dispozitia de incetare a pensiei medicale, in luna Mai,iar in luna iulie am fost la tribunal sa duc contestatia. Problema e ca avocatul cu care am vorbit, mi-a spus ca deja e prea tarziu, ca contestatia e facuta prea tarziu ,ca trebuia facuta in termen de 30 de zile. Dupa spusele lui, are dreptate, dar pe dispozitia primita nu specifica nimic de genul ca pot face contestatie, nu am nici o data, nici un termen. Nu era normal sa se specifice acest lucru? Acum se poate deschide un proces in care sa se ceara reevaluarea medicala, si pe ce acuzatie? Exces de zel, nemultumit de decizie , abuz in servicu ?

Daca ati primit decizia in mai 2010, inseamna ca nu faceti obiectul Legii nr. 119/2010 (ma refer la controlul dosarelor tuturor beneficiarilor de pensie de invaliditate).

Procedura este urmatoarea: decizia emisa de comisia de expertiza medicala poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casa teritoriala de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000 (tot in termen de 30 de zile). Pe decizia medicala nu trebuie sa scrie nimic, in Romania legea se prezuma a fi cunoscuta.

Acum este mult prea tarziu ca sa mai faceti ceva. Nu inteleg un lucru: sunteti utilizator din februarie 2010, dar nu ati postat nicio intrebare referitoare la aceste probleme. Acum, altfel ar fi stat situatia.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
O perioada de timp nu am avut acces la net, si am sperat ca voi putea sa -mi gasesc ceva de lucru. Va rog sa mi explicati cun vine acest aliniat din ..art 6 , art care am vazut ca a fost dat ca raspuns unei persoane. (5) In situatia identificarii unor erori, sesizate de catre partea interesata, sau in urma actiunilor de control ale INEMRCM, deciziile ramase definitive pot fi revizuite de catre emitent . Cine este acest "emitent" . Va rog insistent un raspuns
Dar sa stiti ca eu nu ghicesc actele normative si nici nu le stiu pe de rost. N-ati scris actul normativ, dar mi-am amintit ce raspuns am dat in legatura cu un art. 6. Este vorba despre Ordinul nr. 1418/2010 privind aprobarea Procedurii de incadrare in grade de invaliditate in vederea inscrierii la pensia de invaliditate si a Procedurii de verificare a incadrarii in grad de invaliditate, act normativ pe care il puteti citi mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ceea ce va intereseaza gasiti in anexa intitulata "Procedura". Emitentul este comisia de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate anulata ANAYRAM ANAYRAM Stimaţi specialişti, Mama mea a fost chemată la INEMRCM în luna septembrie 2010. În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că este aptă de ... (vezi toată discuția)
Contestatie depusa de doua luni la casa de pensii ruslaura11 ruslaura11 ma numesc Tomicici Ana 56 ani am fost depensionata am depus contestatia pe data de 3.11.2010 nu am primit nici un raspuns am sunat la CJParad in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, schimbare grad - contestatie tudorioan tudorioan In fapt, o persoana a fost pensionata pe caz de boala fiind incadrata in grad de invaliditate I cu insotitor, datorita unui diagnostic de pleonasm de col ... (vezi toată discuția)