valy_gabi94 a scris:
Am primit dispozitia de incetare a pensiei medicale, in luna Mai,iar in luna iulie am fost la tribunal sa duc contestatia. Problema e ca avocatul cu care am vorbit, mi-a spus ca deja e prea tarziu, ca contestatia e facuta prea tarziu ,ca trebuia facuta in termen de 30 de zile. Dupa spusele lui, are dreptate, dar pe dispozitia primita nu specifica nimic de genul ca pot face contestatie, nu am nici o data, nici un termen. Nu era normal sa se specifice acest lucru? Acum se poate deschide un proces in care sa se ceara reevaluarea medicala, si pe ce acuzatie? Exces de zel, nemultumit de decizie , abuz in servicu ?
Daca ati primit decizia in mai 2010, inseamna ca nu faceti obiectul Legii nr. 119/2010 (ma refer la controlul dosarelor tuturor beneficiarilor de pensie de invaliditate).
Procedura este urmatoarea: decizia emisa de comisia de expertiza medicala poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casa teritoriala de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000 (tot in termen de 30 de zile). Pe decizia medicala nu trebuie sa scrie nimic, in Romania legea se prezuma a fi cunoscuta.
Acum este mult prea tarziu ca sa mai faceti ceva. Nu inteleg un lucru: sunteti utilizator din februarie 2010, dar nu ati postat nicio intrebare referitoare la aceste probleme. Acum, altfel ar fi stat situatia.