avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau un sfat din partea unui avocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau un sfat din partea unui avocat

Buna ziua,
Ca sa fiu clar de la inceput eu am in desfasurare doua credite sa zicem la banca 1 si la banca 2, deoarece nu am voie sa dau nume.
Incercand, in urma cu cateva luni, sa refinantez aceste doua credite care sunt in desfasurare, la o alta banca sa zicem banca 3, au inceput sa apara problemele. In momentul verificarii dosarului de refinantare de catre banca 3, am fost anuntat ca apar in black list-ul bancii 2 pentru un credit din 2006-2007, si unde am un credit ipotecar in desfasurare, introdus de Societatea de Asigurari a bancii respective, ca persoana cu risc maxim in vederea acordarii creditelor. Am solicitat celor de la banca 3 sa-mi explice mai clar despre ce e vorba si mi s-a spus ca apar ca o persoana care a luat credit si nu l-a mai rambursat, deci eu nu mai am dreptul de a face credit la nici o banca. M-am dus la Societatea de Asigurari a bancii 2 sa cer explicatii pentru acesta lista. Am primit o adresa din partea Societatii de Asigurari care stipuleaza ca din partea lor nu am nici o restanta si nu ar trebui sa fiu in lista aceea, sugerandu-mi sa merg la banca mama. Acestia mi-au spus ca ar fi fost o intarziere mai mare de 30 de zile la plata unui credit din 2006-2007pe care eu l-am avut la ei, dar care nu justifica deschiderea unui dosar de dauna deoarece nu a fost o intarziere mai mare de 90 de zile.Acest credit l-am achitat integral in anul 2007.Mi-au raspuns ca din punctul lor de vedere nu ar trebui sa ma aflu in lista aceea.
La solicitarea mea de a face corectia in blacklist si sa fiu sters daca nu sunt motive sa ma aflu acolo a inceput ''meciul de ping-pong" unde eu sunt mingea, si anume sunt trimis dintr-o parte in alta dar fara nici un rezultat. In cele din urma m-am adresat centralei bancii 2 in a carei lista ma aflu, in data de 01.11.2010, de la care nu am primit niciun raspuns tot timpul motivand ca acest caz e in lucru. Mentionez ca din anul 2007 am mai facut credite, inclusiv la banca 2, la care acum apar in blacklist, dar nu am fost respins niciodata pe motiv ca as figura in biroul de credite sau in liste de risc bancar.
A doua problema si culmea tot cu aceeasi banca 2 a aparut in data de 22.11.2010, cand am fost anuntat telefonic de o doamna ca sunt restantier de 41 de zile pentru suma de 1.87 de lei si ca sunt raportat la biroul de credite. Asta chiar a pus capac la tot.
Am cerut sa ma lamureasca si pe mine cineva pentru urmatoarele:
- de ce nu am fost notificat cu privire la dosarul de dauna si raportarea mea in blacklist la data respectiva.
- de ce sunt trimis dintr-o parte in alta fara ca nimeni sa-mi explice cine si de ce nu se poate opera modificari in aceasta lista neagra, daca din partea bancii si a Societatii de Asigurari tot a bancii lor nu ar trebui sa fiu acolo.
- de ce apar restantier cu suma asta derizorie de 1.87 lei si de ce nu am fost anuntat in timp util, atata timp cat eu am platit cand a fost cazul si penalizari si orice mi s-a cerut. In urma unui calcul sumar am pierdut cateva mii de lei de la data de cand se efectua refinantarea creditului daca nu aveam problemele astea cu aceasta banca 2 de tot kkt. Sincer mi se pare ingradirea dreptului meu de a alege sa-mi refinantez creditele unde vreau si cand vreau, facand in asa fel sa nu pot pleca de la ei catre alta banca.
Sper sa primesc un sfat avizat care sa ma ajute se clarific toate aceste probleme, iar cei care sunt vinovati sa suporte consecintele.
Ar fi trebuit dau numele bancii, ca sa afle si altii de ce sunt in stare astia dar respect regulile forumului dumneavoastra. Mentionez ca am trimis reclamatii pe mail si la OPC, ANSPDCP, APC, dar de la care nu am primit nici o confirmare de primire cu nr de inregistrare.

Va multumesc, astept sfaturi din partea dvs.

Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 15:37, 17 Decembrie 2010
Ati facut foarte bine ca ati facut plangere la OPC. Solicitati printr-o adresa bancii nr.2 sa va stearga de pe aceasta lista .In caz ca nu se conformeaza puteti sa-i actionati in judecata.
Va multumesc frumos atat dumneavoastra cat si avocatilor care raspund la solicitarile noastre.
Sarbatori fericite!
dar ati intrebat si daca va dau credit daca "va scote" banca 2 de acolo. banuiesc ca este vorba de biroul de credite, unde daca sunteti raportat de banca cu restanta (chiar si achitata ulterior) o sa ramaneti o perioada de 7 ani,perioada in care nu va mai aproba nimeni alt credit.

ati putea sa verificati pe [ link extern ] ")
o persoana are dreptul la o solicitare gratuita pe an, restul se platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare? chiar si pentru "rau platnici" didinacristina didinacristina Ce sanse exista pentru o firma care a deschis o linie de credit la o banca si nu-si mai poate plati ratele si dobinzile sa obtina o refinantare de la o alta ... (vezi toată discuția)
Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite distroe distroe Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din ... (vezi toată discuția)
Datorie nestinsa dupa refinantare elaradu elaradu Buna seara! Ma numesc Elena, am 45 de ani si sunt una din multele persoane care are o problema cu bancile.. In anul 2007 am facut un credit la [editat] pe care ... (vezi toată discuția)