avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare? Chiar si pentru \"rau platnici\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare? Chiar si pentru "rau platnici"

Ce sanse exista pentru o firma care a deschis o linie de credit la o banca si nu-si mai poate plati ratele si dobinzile sa obtina o refinantare de la o alta banca?

daca aceasta firma nu si-a mai platit ratele dar, la intelegere cu banca a continuat sa-si plateasca dobinzile este pe lista de "rai platnici? Cum se poate afla acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:03, 25 August 2011
Raspunsul il puteti afla doar solicitand refinantarea la o institutie bancara.
Rata lunara de rambursare acreditului este compusa din doua elemente;
- o cota parte care acopera creditul
- cealalta cota parte reprezentand dobanda prevazuta in contract.
Platind doar dobanda,oricum figurati ca restantier.
Refinantarea exista exact pentru cazurile in care nu mai puteti plati ratele la actualul nivel.

Puteti afla daca sunteti in baza de date a Biroului de credit daca trimiteti o adresa catre Biroul de Credit. Prima adresa este gratuita.
1. Ar trebui sa discutati cu reprezentantii altor societati, de acest gen, conditiile acordarii refinantarii liniei de credit.Ar trebui sa verificati initial si contractul privind acordarea liniei de credit, pentru a sti daca aveti/exista posibilitatea unei "refinantari".

2. Puteti verifica la biroul de credit sau/si...direct la sursa.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri. In principiu, da, cred ca putem spune ca sintem restantieri. M-ar interesa cum sa conving banca de faptul ca sintem de buna credinta si vrem sa returnam creditul iar asta e in folosul ambelor parti. Ce-i drept, acum platind doar dobinzi uriase ( citeva sute RON /pe zi) sintem o "vaca" buna de muls, cu toate astea avem o somatie de plata sa returnam in 2 luni 1/3 din valoarea totala a creditului ( si vorbim de sute de mii de RON aici). Mi se pare o presiune extraordinara ( nu, nu m-am gindit niciodata sa cer clementa de la o institutie care traieste diN dobinzi si din credite dar faptul ca cei de la banca nu gasesc o alta solutie, in aceste timpuri cind executarile silite nu se fac atit de usor ma face sa cred ca e rea vointa din partea bancii.
Exista un "ceva" aici pe care nu-l inteleg. De ce ar prefera o banca sa ma execute silit si sa nu accepte nicio alta solutie de refinantare sau de rediscutare a conditiilor...?
Pentru ca acesta este specifiul bancilor romanesti si in special al celor de creditare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare newguy newguy Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Datorie banca stelistul7 stelistul7 buna ziua.am un credit de 6500 de euro din octombrie 2008 , din care am reusit sa platesc 2500 de euro,datorita restructurarii pe care mi-a acordat-o ... (vezi toată discuția)