avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata impozit

Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce cazuri se depune declaratia de impozit pe profit pana la 25 ianuarie si in ce cazuri se depune pana la 15 februarie ?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 21:37, 8 Martie 2008
completarea formularului 101
"Declaraţie privind impozitul pe profit"

I. Depunerea declaraţiei
1. Declaraţia privind impozitul pe profit se completează şi se depune anual de către plătitorii de impozit pe profit, după definitivarea impozitului pe profit, astfel:
a) până la data de 15 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare, de contribuabilii care, până la această dată au definitivat închiderea exerciţiului financiar anterior, de organizaţiile nonprofit, precum şi de contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură.
Contribuabilii care au definitivat închiderea exerciţiului financiar anterior până la data de 15 februarie inclusiv, a anului următor celui de raportare, depun declaraţia anuală de impozit pe profit, fără a declara în formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat", pentru trimestrul IV al anului de raportare, o sumă egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III al aceluiaşi an fiscal, respectiv pentru luna decembrie a anului de raportare, o sumă egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru luna noiembrie a aceluiaşi an fiscal.
obligatoriu se declara in decl 100 aferenta lunii decembrie a anului precedent care are termen 25 ian anul urmator impozitul pe profit la nivelul declarat in trim IV ; daca ati definitivat impozitul atunci nu decl la 25 ian nimic ci depuneti direct declaratia 101 pana la 15 februarie. Daca nu ati definitivat..atunci termenul e 15 aprilie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit andreea-mihaela andreea-mihaela Buna ziua! A aparut vreo modificare in ceea ce priveste declararea impozitului pe profit pentru ultimul trimestru din anul fiscal, valabila de la 01.ian ... (vezi toată discuția)
Declarare eronata impozit profit 2007! ajutor adriana.negoita adriana.negoita Buna ziua! Am nevoie de un sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme: La 25.01.2008 prin intermediul declaratiei 100 o societate a declarat impozit pe ... (vezi toată discuția)
Declarattia 101 CHANEL CHANEL [b]Daca la firma a rezultat pierdere si s-a declarat trim III si IV impozit profit =0 , pana cand trebuie depusa declaratia 101 ? Multumesc anticipat.[/b] (vezi toată discuția)