avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA CUMPARARE MASINA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA CUMPARARE MASINA

buna ziua
pot sa deduc tva la achizitia unei masini pe firma?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 13:00, 2 Decembrie 2010
Pana la 31.12.2010 daca este peste 3500 kg, da.
Daca este sub 3500 kg exista o portita prin leasing financiar.
Factura fiind emisa pe numele firmei cu TVA, sunteti obligat sa inregistrati in contabilitate tva deductibil in contul 4426.
Suma inregistrata este insa deductibila sau nu in functie de destinatia / rolul masinii in firma. Vedeti nedeductibilitatile din Codul Fiscal.
Daca firma este inregistrata ca si platitoare de tva, si daca obiectul de activitate se incadreaza la categoria exceptii prevazute prin OUG 35/2009, pana la data de 31 dec 2009, si ulterior fara restrictii.
OUG 34, iar valabilitatea este 31.12.2010 :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interesa parerea dumneavoastra in privinta achizitiei unor autovehicule pt a fi utilizate de agentii de vanzari ai unei firme cu ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)