avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am primit o decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris. Nu sunt de acord cu aceasta. Ce pot face pentru a contesta aceasta decizie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 3 Decembrie 2010
Buna ziua. Acesta decizie vi sa imanat pur si simplu? Trebuia sa se faca o cercetare disciplinara, o convocare in care sa aveti dreptul la o parare, o declaratie a dumneavoastra unde scriati faptele aduse la conostinta din punctul d-stra de vedere., apoi un raport de concluzii...............
Ma refer ca trebuiau indeplinite niste etape obligatorii la cercetarea disciplinara........
o puteti contesta in termen de 30 de zile
Potrivit Codului Muncii, nu se mai efectueaza cercetarea disciplinara prealabila in cazul sanctionarii cu avertisment.
Potrivit CCMN, acesta se efectueaza si in cazul avertismentului .

Si practica judiciara este impartita in doua ... unele instante acceptand ideea neefectuarii cercetarii disciplinare prealable, altele acceptand ideea acceptarii ideii ca trebuie efectuata cercetarea si in cazul avertismentului.
potrvit art. 236 c. mun. ccm reprezinta " legea partilor " iar potrivt art. 17 c. mun. ccm contin clauze minimale prin urmare se face cercetarea disciplinara impuse tocmai de codul muncii!
jurisprudenta poate avea legatura cu cauza doar in masura in care s-ar putea vorbii de revizuire intrucat pana atuncii accesul la justitie este liber si garantat.
Buna ziua
Multumesc pentru raspunsurile primite. N-am semnat inca de primirea sanctiunii. Este obligatoriu sa semnez de primire? Daca da, pot sa mentionez pe adresa prin care mi se comunica sanctiunea ca nu sunt de-acord cu aceasta decizie? Ce presupune punerea in aplicare a unei decizii de sanctionare disciplinare cu avertisment scris.Cum o pot contesta ? Mentionez ca locuiesc in provincie si lucrez la o companie cu sediul in Bucuresti .si filiala in orasul in care locuiesc

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Tania  D Tania D codul muncii la art.264 ca nu putem aplica nicio sanctiune disciplinara fara o cercetare disciplinara prealabila cu exceptia avertismentului scris, in ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui avertisment scris znicolae9 znicolae9 Am fost sanctionat cu avertisment scris ptr o abatere disciplinara subiectiva. Avertismentul a primit nr de inregistrare, am semnat de primire, dar ... (vezi toată discuția)