avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am primit o decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris. Nu sunt de acord cu aceasta. Ce pot face pentru a contesta aceasta decizie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 3 Decembrie 2010
Daca nu semnati de primire, decizia va poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire ... legea prevede ca, comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.

Nu are nicio relevanta faptul ca doriti sa semnati cu obiectiunea ca nu sunteti de acord cu aceasta sanctiune, decizia se poate contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii. Contestatia se depune la Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Tania  D Tania D codul muncii la art.264 ca nu putem aplica nicio sanctiune disciplinara fara o cercetare disciplinara prealabila cu exceptia avertismentului scris, in ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui avertisment scris znicolae9 znicolae9 Am fost sanctionat cu avertisment scris ptr o abatere disciplinara subiectiva. Avertismentul a primit nr de inregistrare, am semnat de primire, dar ... (vezi toată discuția)