Buna ziua. Am o problema urgenta. Am descoperit ca contabila nu a inregistrat o factura din noiembrie 2009 cu o achizitie din Germania. Ce mai pot face eu acum? Cum s-o inregistrez? Ce tre sa mai declar acum? Multumesc
Diferite obiecte ce au servit ca marfuri. Eu acum am preluat contabilitatea firmei acesteia si am descoperit asta. Si din aceste marfuri s-au si vandut o parte. Contabila de dinainte la nici o factura de vanzare nu a facut descarcare din gestiune si logic ca nu si-a dat seama ca nu a inregistrat actura din import cu marfurile... E un dezastru!
Lucrurile sunt mai grave decat am crezut.
In primul rand aveau obligatia sa treaca la tva lunar din noiembrie 2009.(daca nu este deja).De aici decurg sau nu depunere deconturi lunare.
(amenzi,corectii,majorari,penalitati).
In al doilea rand depuneti declaratia 390-amenda 2% din valoare sau amenda intre 12.000-14.000 lei care este mai avantajoasa pt.dvs.
In al treilea rand faceti descarcarea de gestiune la produsele astfel vandute.
Din curiozitate intreb pe ce a inregistrat marfa din achz.intracomunitara daca a descarcat-o?
Raspuns la curiozitate: cum am spus, marfa nu a inreg niciodata, iar la facturile de vanzare inregistra doar 411=701 atat! niciodata n-a facut descarcare din gestiune. Cea mai proasta firma de contabilitate: din Cluj-Napoca. Pe 2009 am gasit o groaza de cheltuieli dublate tot din neglijenta ei!
@Ioana : va rog frumos , editati mesajul in care apare numele firmei ;
Regulamentul de postare interzice numele explicit al firmelor sau persoanelor
Mersi
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Productia
mona_genes
buna ziua. care sunt notele contabile atunci cand faci productie?incarc marfa in materii prime _ 301 ) , dar mai departe ?
multumesc mult! (vezi toată discuția)