avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se inregistreaza in contabilitate vanzarea unui ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se inregistreaza in contabilitate vanzarea unui mijloc de transport???

Buna ziua,
Daca se poate sa-mi spuneti ce formule contabile efectuez!? Mentionez ca tocmai am vandut un mijoc de transport altei firme!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 20:28, 5 Martie 2012
Vanzarea:

461=%
7583
4427 (daca sunteti platitor TVA)

Descarcarea gestiunii cu val. neamortizata

6583=2133

Descarcarea gestiunii cu val. amortizata

2811=2133
Simplu: inregistrati vanzarea pe contul 7583.
Totusi lucrati cu 411 nu cu acel cont 461.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
multumesc frumos!!!
Din intrebarea dvs. @denissecom, am inteles ca e vorba de o vanzare ocazionala a unui mijloc de transport si nu despre activitatea de baza.

Conform OMFP 3055/2009 :

În debitul contului 461 "Debitori diverși" se înregistrează:
- prețul de vânzare al imobilizărilor corporale și necorporale cedate (758, 4427);

Veti folosi contul 411, doar daca mijlocul de transport este inregistrat ca marfa si este pentru firma dvs. o activitate de baza, autorizata.

Conform OMFP 3055/2009 :

În debitul contului 411 "Clienți" se înregistrează:

- valoarea la preț de vânzare a mărfurilor, produselor, semifabricatelor etc.
livrate și serviciilor prestate, precum și taxa pe valoarea adăugată aferentă (de la 701 la
708, 4427);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta la vanzare mijloc fix 2740826332154 2740826332154 cum se face inregistrarea scoaterii din evidenta contabila a unui autoturism vandut de catre o persoana juridica la o persoana fizica? (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix neamortizat marin83 marin83 vrem sa vindem un microbuz scolar neamortizat complet va rugam o monografie contabila pentru acest mijloc fix (vezi toată discuția)
Vanzare auto costicul costicul Am vandut o masina eu,persoana juridica la o persoana fizica.Sa-mi spuneti daca fac bine inregistrarile: valoare inventar-1000 valoare vanzare (cu ... (vezi toată discuția)