avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere neplata pensiei de intretinere

am facut acum 2 luni,o plangere pentru neplata pensiei de intretinere,stabilita printr-o sentinta definitiva
de atunci nu am nici un raspuns
care ar fi pasul urmator?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:54, 2 Decembrie 2010
Unde ati adresat plangerea?
Aveti posibilitatea sa va adresati cu o cerere pentru comunicarea stadiului dosarului la institutia unde ati depus plangerea.
Deoarece, din ceea ce deduc, ati depus o plangere penala pentru neplata cu rea-credinta, mai mult de 2 luni, a pensiei de intretinere, (ca forma a abandonului de familie/art.305 lit.c C.pen.), va sfatuiesc sa mergeti chiar personal la organul de cercetare penala la care ati depus plangerea si sa solicitati informatii despre stadiul desfasurarii cercetarilor.
Da, mergeti la politie si solicitai sa va informeze de stadiul dosarului. Faceti o cere scrisa in acest sens si o inregistrati. Daca lucrurile nu se schimba mergeti in audienta la procuror. Doi ani reprezinta un termen mult prea mare!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Solutionarea plangerilor dureaza.Fie va interesati personal la organele de cercetare penala de stadiul dosarului, fie formulati o cerere pe nr. de dosar pe care il aveti pentru comunicarea stadiului dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi dati si mie un model de sesizare penala pt neplata pensiei alimentare si sa imi spuneti unde trebuie depusa multumesc! (vezi toată discuția)
Inculpat Borza Borza Buna, cetatean roman lucreaza in strainatate inculpat intr-un dosar pentru abandon de familie. Poate sa fie reprezentat? Multumesc. (vezi toată discuția)