avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Smecherie la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Smecherie la politie

Am fost amendat pentru exces de viteza in localitate(73 km/h), depaseam un tir,pe un drum drept cu vizibilitate buna ,fara interdictie de depasire.Radarul era intr-un logan (galben) fara nici un semn distinctiv al MAI.Pot contesta PV pe aceB-)st motiv ? Sau spuneti-mi un altul! Multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 7 Martie 2008
Pentru Autor: adutza

Eu am luat o singura amenda ( prin 1992 ) pentru calcarea regulilor de circulatie ( conduc din 1989 ) .
A fost pentru exces de viteza intr-o intersectie extrem de aglomerata. Am accelerat pe vreo 50 de m ca sa
contibui la fluidizarea circulatiei. Dupa intersectie un politist m-a oprit si mi-a spus ca am depasit viteza legala. Nu sunt sigur ca era adevarat si nici nu avea dovezi. I-am explicat de ce am accelerat dar el a tinut-o pe a lui. I-am dat banii si am plecat. Nu toti inteleg bine lucrurile si nu toti sunt de buna credinta. De exemplu fiica mea a fost pandita de politia comunitara ( am verificat ulterior ca lucrurile stau chiar asa ) pentru parcare in loc nepermis (cu cantec nepermis) unde a stat 3 minute si cand a spus polititistului ca ar fi trebuit sa blocheze alti soferi., politistul ia raspuns sec '" da dar nu ati fi luat amenda.
Plateste amenda ca ai calcat regulile de circulatie. Nu trebuia sa te angrenezi in depasire. Cauti acum paduchi in barba la politie si nu iti vezi propriile greseli. Complicatiile care urmeaza cu " atacul" asupra conditiilor de depistare a contraventiei pe care ai produs-o nu merita efortul.

mai reflecteaza ce e mai bine sa inchei ce am gresit platind sau sa continui cu o prelungire fara rost..
Va multumesc pt. raspuns cat si pt. critica .Nu caut paduchi in barba politiei ,am recunoscut ca am gresit dand detalii care ma invinovatesc.Ceea ce voiam sa aflu era daca exista ceva de care sa ma agatz (chiar si o smecherie )vazand ca si politistul a recurs tot la o smecherie ,postandu-se intr-un loc ascuns si intr-o masina non MAI.As vrea sa stiu daca e regulamentar sa stai ascuns si sa vanezi pe cei care cu mai multa sau mai putina intintie gresesc?!!?Sa tinem cont ca prezenta echipajelor de politie pe strazi au si rol preventiv nu numai opresiv.Pai de cate ori trec prin acea localitate acestia ii gasesc doar ascunsi ,pusi pe vanat.De platit platesc ca oricum am gresit-o dar ma simt (ca multi altii) un pic .....nemultumit.Fara sa intram in detalii de cum i-si fac treaba cand ii chemi , in anumite situatii,fiind platiti de noi,copiii nostri ,parintii si bunicii nostri.Asa sa ii ajute D-zeu.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
adutza, utilizator
Fiica mea a facut intimpinare cu plangere contraventionala pe care a castiga-o in instanta fara sa aibe studii juridice argumentand cu fapte reale reaua credinta a slujbasilor de la politia comunitara.
Dar interesant avocata primariei in fata evidentei a facut recurs. I-am spus fiicei mele sa ii lase in pace si sa plateasca amenda ( 500 lei ) cu atat mai mult ca recursurile facute cu rea credinta nu se pedepsesc deocamdata in Romania.
Vorba dvs. Asa sa ii ajute Dumnezeu.
Îndatoririle procesuale ale părţilor în procesul civil vizează, cu titlu general, executarea cu bună credinţă a drepturilor procedurale potrivit scopului în vederea căruia au fost recunoscute de lege (art.723 alin.1 C.proc.civ.), iar in alin.2 al aceluiasi articol se prevede ca partea care foloseşte aceste drepturi în chip abuziv răspunde pentru pagubele pricinuite.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Revin cu o intamplare care arata ce inseamna buna credinta a unui politist.

Era cam ora 2 din noapte. O ceata de sa o tai cu cutitul. Ma intorceam spre casa cu sotia de la o petrecere.
Din cauza umezelii siguranta de la semnalizari a avut ceva probleme ca nu a functionat. Fiind noapte nu am mai stat sa vad ce si cum mai ales ca circulatia in oras era zero. Am conectat faza lunga si am circulat asa improvizat ca nu am vrut sa-mi las masina ca aveam nevoie de ea dimineata. Pe drum chiar foarte aproape de casa m-a oprit un echipaj de politie. Eram in culpa. Mi-a cerut carnetul si m-a invitat la masina de serviciu. M-a intrebat de ce circul neregulamentar. I-am explicat situatia. A oftat si mi-a spus : Si acum eu ce sa fac cu dvs.. I-am raspuns : Face-ti ce aveti de facut. Mi-a inapoiat carnetul, m-a atentionat ca greseala e destul de grava si sa nu se mai repete si mi-a urat o noapte buna.
Sotia m-a intrebat cand am ajuns inapoi la masina. Cat ti-a dat ? I-am raspuns: Tu cat crezi ? Banuiesc ca destul de mult ? Asta a fost atitudinea unui om complet diferita de cel din intersectie.
Sunt oameni si oameni dincolo de datoria pe care trebuie sa o indeplineasca pentru salarul pe care il primesc.

Alte discuții în legătură

Radar zolano zolano Buna. Imprejurari si fapte: DE60, sosea portiune dreapta, in afara localitatii. Am circulat cu cca 100km la ora, dupa mine un echipaj in MCV dotat cu radar. ... (vezi toată discuția)
Cotestare viteza radar mobil Augutiny Augutiny Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, ... (vezi toată discuția)
Depasire in intersectie ralyna ralyna buna seara! este prima data cand folosesc acest site si sper sa ma puteti ajuta. Ma aflam cu o ruda in masina, ea era la volan - este incepatoare. Ne ... (vezi toată discuția)