avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie pers fizica la pers juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie pers fizica la pers juridica

Va rog sa ne ajutati! Avem un SC cu obiect de activitate pet-shop, specializarea acvaristica, acvariile, pestii, plantele sunt produse de noi, acasa, persoana fizica, ni s-a sugerat sa facem un contract de donatie cu toate acestea catre SC. Doream sa stim daca este posibil, daca este necesara forma autentica a contractului si cum sa evaluam aceste produse, mai ales ca nu eista nicio factura sau bon fiscal...va multumim si asteptam raspuns! :D
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:35, 2 Decembrie 2010
Puteti face si donatie , dar nu e indicat . DOnatia este facuta valabil numaiin forma autentica.
Cel mai bine e ste sa le inregistrati ca aport propriu , sau cu contract de vanzare cumparare.
Contabilii v-ar putea spune care este modalitatea optima de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura obtinere certificat producator pesti Elena Chiriac Elena Chiriac buna ziua! va rog sa ma ajutati! am deschis o afacere pet-shop, specializarea acvaristica, am inceput ca hobby, deci in mare parte, materia prima o am, pesti, ... (vezi toată discuția)
Pentru a intra in contabilitate ce trebuie la donarea un bun? oanaportar oanaportar Un salariat vrea sa doneze unitatii angajatoare un bun propriu. Ce acte trebuie sa se faca pentru bunul donat, pentru a intra in contabilitate, pentru ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate de pe pers.fizica pe o societate tipadana tipadana Eu si cu fratele meu avem concesionata de la primarie o parcela. Pe aceasta parcela am construit impreuna, cota egala, o casa. Acum am vrea sa trecem ... (vezi toată discuția)