Buna dimineata.Parasirea domiciliului nu constituie infractiune, astfel incat ceea ce puteti face , este sa faceti si dvs. o cerere de divort, asa numita cerere reconventionala, in cadrul procesului inceput de sotia dvs.Prin aceasta cerere veti expune propriile dvs. motive de divort, printre care si parasirea domiciliului.
Buna ziua !
Avand in vedere ca din ceea ce ne scrieti , coroborat cu prevederile legale, sotia dumneavoastra nu a savarsit nici o infractiune si tragand concluzia ca intre dumneavoastra si aceasta s- a ajuns la o situatie ireconciliabila, va sfatuiesc sa introduceti si dumneavoastra cerere de divort din vina sotiei, motivand aceasta cu parasirea domiciliului.
Cu stima !
Parasirea domiciliul conjugal reprezinta, in anumite conditii , un motiv de divort .
Infractiunea de parasire de domiciliu a fost de multa vreme, dezincriminata.
Sotia dumneavoastra, odata plecata in strainatate, pentru a sustine actiunea de divort , va trebui sa faca dovada resedintei sale , cu inscrisuri, si , totodata, sa imputerniceasca , printr-o procura speciala , un avocat, care sa-i reprezinte interesele.
In caz de neprezentare a sa, in mod nejustificat, la un termen de judecata, instanta de judecata, daca dumneavoastra , in calitate de parat , sunteti prezent, va dispune respingerea cererii de divort ca nesustinuta.
In caz ca ambele parti litigante lipsesc, se va dispune suspendarea cauzei, existand posibilitate de repunere pe rol , in termen de 1 an . (lasarea in nelucrare a pricinii , timp de un an , din cauza partilor, conduce la perimare).
Asadar, formulati intampinare, prin care raspundeti la capetele de fapt si de drept ale cererii introductive de instanta.
In caz ca aveti pretentii proprii , mentionati-le intr-o cerere reconventionala ( obiectul acesteia il poate constitui incredintarea copiilor, stabilirea unui drept de vizita ), care va trebui timbrata.
Daca apreciati ca acest mariaj a esuat din cauza comportamentului defectuos al sotiei , in sensul culpei exclusive, cererea reconventionala este obligatorie, presupune plata taxei judiciare de timbru de 39 lei si a timbrului judiciar de 0,3 lei.
Probatoriul poate fi compus din declaratii de martor , inscrisuri , interogatoriu si ancheta sociala.