avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de donatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de donatie

Buna ziua. In cazul in care o Fundatie incheie un contract de donatie cu o asociatie (ambele sunt entitati juridice non-profit), ce forma trebuie sa imbrace contractul? trebuie facut la notar sau e suficient daca e facut sub semnatura privata? multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelyna23 , utilizator 20:22, 3 Decembrie 2010
donatia este un contract solemn, forma autentica este obligatorie.
Deci, trebuie sa mergem la notar? Chiar daca contractul se incheie intre doua persoane juridice? Multumesc
daca se transfera bunuri cu titlu nominal de proprietate, mergeti la notar. Trebuie sa existe o forma autentificata prin care de pe numele asociatiei se transfera pe numele ONG-lui dvs. Ar trebui sa mentionati obiectul contractului de donatie pentru ca nu toate contractele de donatie trebuiesc autentificate la notar. Pentru ca eu va donez un TV/scaun de birou nu mergem la notar. Dar daca va donez un imobil, da trebuie sa mergem la notar. Cu contractul de donatie pentru alte bunuri faceti dovada iesirii din gestiune si faptul ca nu l-ati vandut
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
adelyna23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare simpla despre donatie! OvidiuDanut OvidiuDanut Salutare! Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul ... (vezi toată discuția)
O asociatie doreste sa doneze o suma de bani catre alta asociatie tofu tofu Buna ziua, O asociatie doreste sa doneze o suma de bani (ex. 24 500 lei) catre o alta asociatie care are acelasi scop (protectie mediu). Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie intre doua fundatii vargae72 vargae72 Buna ziua, Se poate incheia contract de donatie intre doua fundatii? Daca da, aceste contracte trebuie autentificate la notar sau sunt valabile doar cu ... (vezi toată discuția)