sotul meu a primit apartamentul in care locuim in urma unei donatii din partea tatalui sau,dupa casatoria noastra.As dori sa stiu daca in cazul unui divort pot cere impartirea acestui apartament tinand cont ca suntem casatoriti de 15 ani?Va multumesc pentru ajutor
Bunurile primite cu titlu de donatie in timpul casatoriei sunt bunuri proprii.
Daca apartamentul a fost donat de tatal sotului dvs. exclusiv acestuia, atunci bunul este si va ramane bunul propriu al sotului dvs., iar dvs. nu puteti solicita partajarea lui.
Daca in timpul casatoriei prin munca si contributie comuna ati adus imbunatatiri acestui apartament, atunci aveti un drept de creanta, materializat in contravaloarea cotei de 1/2 din aceste imbunatatiri.
Daca apartamentul a fost donat de tatal sotului dvs. ambilor soti, atunci da, apartamentul poate fi impartit.
Avand in vedere ca este vorba de donatie, chiar daca erati casatoriti la acel moment, este vorba de un bun personal al sotului. Nu aveti nici un drept de proprietate asupra acelui bun.
Doar daca ulterior dobandiri bunului ati adus imbunatatiri la el impreuna cu sotul, aveti un drept de creanta ce trebuie constata si stabilit de catre instantele judecatoresti in functie de contributia pe care ati avut-o si reusiti sa o dovediti cu inscrisuri (acte).
Partaj divort
juna
am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
(vezi toată discuția)