avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere informatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere informatii

Este legal diminuarea salariului brut pe cartea de munca de catre unitatea angajatoare, fara ca tu sa ai vreo incalcare a regulamentului de ordine interioara sau avertiosmente, mai bine spus orice fel de penalizari.

Cu stima,
Ana Enea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 3 Decembrie 2010
vorbiti despre o penalizare la salariu sau despre reducerea salariului brut?
Este vorba de reducerea salariului brut pe cartea de munca.

Ana Enea
Reducerea salariului se face doar prin act aditional la contractul individual de munca semnat de angajat si de angajator.
Daca ati semnat un asemenea act atunci e legal pentru ca ati fost de acord.
În conformitate cu dispoziţiile art.41 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.
Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală a contractului individual de muncă dar numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu : motivatie criza financiara si rezultate societate Ion Georgescu Ion Georgescu Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe ... (vezi toată discuția)
Scadere salariu in timpul sarcinii MirabelaMaria MirabelaMaria Buna seara, stiti daca este posibil ca angajatorul sa decida in mod unilateral (bagandu-mi sub nas un Act aditional la CIM, pe care nu l-am semnat) scaderea ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala pe motiv ca nu sunt vanzari Medu Medu Buna seara! Sefii m-au anuntat ca pentru o anumita perioada imi vor reduce un anumit procent din salariu pe motiv ca nu sunt vanzari, e criza, etc.Momentan nu ... (vezi toată discuția)