avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pensionar-intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pensionar-intreprindere individuala

Buna ziua! in primul rand doresc sa multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi.
Sunt pensionar si doresc sa infiintez o intreprindere individuala cu obiectul de activitate corespunzator codului CAEN 4339 "Alte lucrari de finisare" (termizolatii).
Pentru inceput nu o sa am angajati. As vrea sa stiu daca voi plati impozitul pe norma de venit sau daca voi putea plati impozitul pe un venit anual declarat de maxim 10.000 lei(estimat de mine pentru anul 2011).
Avand in vedere ca este posibil sa angajez cel mult 2 persoane credeti ca varianta s.r.l.-ului este mai avantajoasa fiscal?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:50, 3 Decembrie 2010
Conform Ordinului MFP nr. 1847/2003 nu pentru toate activităţile independente, venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit.
Din verificarea facuta la cateva judete, referitor la normele de venit, activitatea corespunzatoare codului CAEN 4339 nu se incadreaza la impozitarea in baza normei de venit.
Se poate ca venitul net sa se stabileasca in sistem real si prin declaratia 220 sa suma estimata a se realiza pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire forma impozitare pe venit la un i.i. miraj miraj daca imi deschid o intreprindere individuala cine stabileste forma de impozitare adica norma de venit sau venit real? (vezi toată discuția)
Impozitul platit de intreprinderea individuala ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Buna ziua. Ce fel de impozit plateste intreprinderea individuala, impozit pe venit sau impozit pe profit? Va multumesc (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala sau intreprindere individuala chrysteyan chrysteyan Buna ziua,as dori sa stiu daca in cazul acestora,in cazul in care sunt incadrat la impozitul cu norma de venit,adica fix,pot colabora prin contract cu alte II ... (vezi toată discuția)