avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura

S-a calculat intretinerea pe luna octombrie , in care este inclusa si caldura repartizata de firma de repartitoare . Locatarii au venit si au spus ca ei nu au consumat si ca cei de la firma de repartitoare nu au venit sa citeasca pe luna respectiva . Consum a fost deoarece am primit factura in val de 415 ron . Da am verificat si asa este nu au venit sa citeasca , unitatile trecute de ei au fost puse estimativ. Locatarii nemultumiti s-au dus la firma de repartitoare sa ceara lamuriri , raspunsul primit a fost ca de vina este asociatia ca nu i-a instiintat de faptul ca nu este consum la repartitoare si ca trebuia toata valoarea repartizata LA COMUN DEOARECE NUMENI NU A CONSUMAT UNITATI . Locatarii nu sunt de acord sa plateasca intretinerea pe acest motiv .
Cum trebuie rezolvata aceasta situatie , cine are dreptate , multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:42, 6 Decembrie 2010
Ati ales un exemplu intr-adevar elocvent sa inteleaga toata lumea. Evident ca asa ceva nu se poate intampla pentru ca in primul rand cei de la firma prestatoare de servicii nu pasc bobocii acolo, apoi - noi procedem la autocitire, proprietarii aduc indecsii la as. si noi trimitem situatiile la firma impreuna cu suma ce trebuieste repartizata. Deci alt filtru.
In Iasi am citit in mass-media (anii din urma) despre niste cazuri in care pentru o garsoniera s-au repartizat costuri de ordinul zecilor de milioane (bani vechi). Cazurile s-au prelucrat de catre Primarie si chiar Prefectura cu o mare parte dintre presedinti si administratori in prezenta firmelor prestatoare si a reprezentantilor ANRSC. S-au aplicat amenzi celor care au gresit si acum banuim ca nu ne vom mai intalni cu asemenea cazuri.
Un asemenea lucru nu se poate si am sa va spun de ce.

Dupa ce se face calculul, suma totala de plata de la sfarsitul tabelului centralizator tre' sa fie egala cu suma facturata.
Si aceasta verificare se face in cadrul programului de calcul, nu "la ochi"!

Dar e posibil altceva, si eu la asemenea situatie m-am referit, cand din greseala unui apartament i s-a pus in loc de, sa zicem 400 unitati, 4000 unitati, desi si-aici e posibil sa existe niste grile de control.
In cazul acesta costul unei unitati este extrem de mic fata de situatia reala. Si in atunci daca deja este tarziu se afiseaza asa, iar luna urmatoare se regleaza. Orice data eronata introdusa in baza de date se poate corecta prin calcul invers ulterior.
In cazul in care nu este tarziu se reface calculul chiar in luna respectiva.

Ce vreau sa spun este ca in baza de date nimic nu este catastrofal si ca se pot regla lucrurile fara sa ne smulgem parul din cap si sa dam din picioare sau sa dam cu pumnul in masa. Din fericire calculatorul este un lucru foarte politicos, distant si corect :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Renuntare la repartitoarele de caldura george4444 george4444 Buna ziua, In calitate de locatar al unui bloc in Bucuresti, cum pot/putem incepe procedura de renuntare la repartitoarele de caldura ? Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)