buna ziua!cind se face act vinzare cumparare sub semnatura privata pe un teren,este implicata si primaria?adica inregistreaza persoana care a cumparat intr-un registru sa plateasca impozitul pe teren?
Legislatia actuala nu permite vanzarea unui teren cu un inscris sub semnatura privata.Atentie acest inscris nu este valabil.
Daca detineti in folosinta un teren ce l-ati cumparat cu chitanta de mana cu foarte multi ani in urma peste 30 de ani, atunci da se putea deschide rol fiscal in baza caruia sa platiti impozit. Insa atentie singura forma de legalitate privind achizitionarea unui teren o reprezinta contractul de vanzare-cumparare autentificat, sau daca vanzatorul nu se prezinta pentru incheierea contractului in forma autentica il puteti chema in judecata si obtine o sentinta in acest sens.
In cadrul unei promisiuni de vanzare cumparare teren, Primaria nu are nicio calitate.
Impozitul pe teren poate fi achitat de catre cumparator dar tot in numele vanzatorului pana la perfectarea actelor de vanzare-cumparare in forma autentica.
terenul a fost vindut cu act de mina acum 16 ani ,cumparatorul nu a mai abordat vinzatorul sa-i faca acte autentice!anul acesta vinzatorul a decedat si am ramas eu mostenitorul.i-mi poate impune cineva sa vind eu acum cu acte in regula?
Nu era obligatia cumparatorului sa il abordeze pe vanzator, ci obligatia vanzatorului de a se prezenta sa incheie vanzarea in forma autentica. Va pot chema in judecata cumparatoriipentru rezolvarea situatiei, avand in vedere ca mostenitorii il mostenesc pe defunct nu doar cu activul mostenirii (bunuri mobile si imobile) ci mostenesc si pasivul (datorii ale defunctului indiferent de natura lor).Prin urmare da puteti fi obligat.
Impozit pe teren
dncl
Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas ... (vezi toată discuția)