avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte?

Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am cumparat cu act inceiat in fata notarului unde am si platit .. Acum cind am deschis proces de partaj judiciar , una dintre parti spune ca acumparat cu chitanta de mina chiar partea mea 1/3 cota ideala inainte de a cumpara eu . Vinzatorul a murit . Ce fac eu acum ? Eu am act notarial celalat are chitanta de mina .Poate sa-mi strice actul de proprietate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters264774 , utilizator 21:24, 22 Noiembrie 2012
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat cu toate actele. De altfel, e destul de complicat sa va reprezentati singur daca nu aveti studii juridice in iesire din indiviziune si cu o eventuala revendicare.
depinde cine a inchheiat primul actul, ce dovezi se pot administra, etc
Am intrebat numai daca cel care invoca acea chitanta despre care nu am stiut poate sa se intrepte impotriva mea care am act notarial . Atit vreau sa stiu . Cel de la care am cumparat a murit . Deci nu l mai pot intreba daca a facut o chitanta cu cineva si in ce conditii .
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
ContSters264774, utilizator
De putut, poate. Dar nu credeti ca e mai important sa nu castige?
da este ...

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)