avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara dezbatere mostenire

Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de nepoate ale celor 3.
Si acum solicita in instanta sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic.
Eu stiu ca nu se poate face aceasta vanzare daca nu s-a facut dezbaterea mostenirii intrucat nu se stiu cotele care revin fiecaruia dintre noi.
Ma ajuta cineva cu niste texte de lege! Va rog mult!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valery , utilizator 23:07, 2 Iulie 2009
Acel act este de fapt un antecontract de vanzare-cumarare, iar acum cere probabil o hoarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.Se poate dezbate si succesiunea in instanta ,pentru ca este mult ieftin si puteti incheia o tranzactie si s-a rezolvat tot.
ªtiţi dumneavoastră ceva, dar nu tot.

Succesiunea se va dezbate in instanta, iar daca prin partaj imobilul va cădea în lotul celor trei, actul sub semnătură privată va fi valorificat de promitentele-cumpărătoare, care vor cere instanţei pronunţţarea unei hotărîri translative de proprietate.
Pentru validarea acelei vanzari de instanta prin emiterea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare, trebuie mai intai sa se faca dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Si numai daca bunul promis va cadea in lotul promitentilor vanzatori se va putea valida aceea vanzare...
instanta ar trebui sa respinga actiunea deoarece nu s-a dezbatut mostenirea si nu se stie cotitatea.cei care au facut promisiunea de vanzare probabil va trebui sa predea cumparatorului in functie de act partea care le revine.
Succesiunile sunt deschise prin moarte .Asa incat , odata deschisa succesiunea , se poate proceda la dezbaterea acesteia , respectiv la iesirea din indiviziune , odata stabilite cotele -parti ce le revin erezilor putand fi si instrainate.

Alte discuții în legătură

Vanzare cota mostenita dorinantik dorinantik Exista 4 mostenitori,succesiunea s-a inchis iar unul dintre ei doreste sa scape de cota ce i revine,ceilanti 3 nu au banii, a intervenit un vecin si spune ca ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare-cumparare adinutza.2008 adinutza.2008 in baza unui precontract de vanzare-cumparare incheiat de un notar, am dat pentru imobilul casa de locuit 30 milioane prevanzatorului reprezentand o parte din ... (vezi toată discuția)
Cum conving instanta sa respinga o cerere de interventie in nume propriu ? georgianadh georgianadh SPETA : - actiune pornita prost \" iesire din indiviziune a unei suprafete de teren in scopul succesiunii\";:-/ - 3 frati reclamanti, mostenitori ai tatalui ... (vezi toată discuția)