Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de nepoate ale celor 3.
Si acum solicita in instanta sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic.
Eu stiu ca nu se poate face aceasta vanzare daca nu s-a facut dezbaterea mostenirii intrucat nu se stiu cotele care revin fiecaruia dintre noi.
Ma ajuta cineva cu niste texte de lege! Va rog mult!
Va multumesc!
Acel act este de fapt un antecontract de vanzare-cumarare, iar acum cere probabil o hoarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.Se poate dezbate si succesiunea in instanta ,pentru ca este mult ieftin si puteti incheia o tranzactie si s-a rezolvat tot.
Succesiunea se va dezbate in instanta, iar daca prin partaj imobilul va cădea în lotul celor trei, actul sub semnătură privată va fi valorificat de promitentele-cumpărătoare, care vor cere instanţei pronunţţarea unei hotărîri translative de proprietate.
Pentru validarea acelei vanzari de instanta prin emiterea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare, trebuie mai intai sa se faca dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Si numai daca bunul promis va cadea in lotul promitentilor vanzatori se va putea valida aceea vanzare...
instanta ar trebui sa respinga actiunea deoarece nu s-a dezbatut mostenirea si nu se stie cotitatea.cei care au facut promisiunea de vanzare probabil va trebui sa predea cumparatorului in functie de act partea care le revine.
Succesiunile sunt deschise prin moarte .Asa incat , odata deschisa succesiunea , se poate proceda la dezbaterea acesteia , respectiv la iesirea din indiviziune , odata stabilite cotele -parti ce le revin erezilor putand fi si instrainate.