avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract de vanzare-cumparare

in baza unui precontract de vanzare-cumparare incheiat de un notar, am dat pentru imobilul casa de locuit 30 milioane prevanzatorului reprezentand o parte din suma pe care trebuie sa o achit integral la data incheierii contractului de vanzare- cumparare. De 2 ani ma chinui sa rezolv aceasta problema deoarece prevanzatorul imi spune ca nu are bani sa deschida succesiunea pentru imobilul casa de locuit. Ce trebuie sa fac?


Am omis sa va spun ca sunt doi promitenti (2 surori), nici una nu mai e de acord cu perfecatrea actelor. Eu nu pot renunta la antecontractul de vanzare cumparare pt ca intre timp am investit niste bani in acest imobil, mizand pe buna lor credinta.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
adinutza.2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:40, 25 Iunie 2009
Daca promitentul vanzator este unic mostenior, atunci problema s-ar putea rezolva prin instanta formulznd o actiune in prestatie tabulara si pe calea unei actiuni oblice sa solicitati si dezbaterea succesiunii. Daca insa pe langa promitentul dvs. mai sunt si alti mostenitori, situatia se complica pentru ca trebuie facut si partajul si numai daca imobilul cade in lotul promitentul puteti valorifica antecontractul de vanzare cumparare. Mai aveti si calea rezilierii acestui contract, promitentul vanzator urmand sa va restituie suma achitata cu titlu de arvuna asa cum ati stipulat in contract . Depinde care va este interesul.
Puteti sa-l chemati in judecata pe promitentul vanzator,pe calea actiunii oblice si sa solicitati dezbaterea succesiunii acestuia, sa solicitati ca in lotul promitentului sa cada imobilul ce vi l-a promis a-l vinde si in final pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.Dupa obtinerea sentintei va puteti intabula dvs dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot impiedica pe vanzator sa renunte la vanzare? alexberi alexberi Buna ziua, In calitate de Cumparator: 1) Am o Promisiune Bilaterala de Vanzare-Cumparare imobil cu arvuna. Actul este incheiat acum doua zile la notar. 2) ... (vezi toată discuția)
Antecontaract fara sa dobandeasca titlul de mostenitor claud1u claud1u buna ziua. ma puteti ajuta cu o problema? doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. vanzatorul inca nu a terminat actele de succesiune ... (vezi toată discuția)