avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte?

Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am cumparat cu act inceiat in fata notarului unde am si platit .. Acum cind am deschis proces de partaj judiciar , una dintre parti spune ca acumparat cu chitanta de mina chiar partea mea 1/3 cota ideala inainte de a cumpara eu . Vinzatorul a murit . Ce fac eu acum ? Eu am act notarial celalat are chitanta de mina .Poate sa-mi strice actul de proprietate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters264774 , utilizator 21:24, 22 Noiembrie 2012
caliopi6 a scris:

Nu cumva a inceput sa curga cel putin din anul 2002 cind s-a facut vinzarea notarial ??Practic intre 1997 cind s-a facut chitanta ca promisiune de vinzare , si 2002 cind s-a vindut notarial , proprietarul treimii era promitentul vinzator (in cazul in care in chitanta scrie ''avans'' sau alta clauza care nu o fi fost indeplinita). In 2002 s-a incheiat actul notarial . Presupun ca atuci a luat in posesie treimea ideala a vizatorului . Iar ''stapinirea'' ''chitantistului'' a fost intrerupta de catre prorietar (spun proprietar deoarece exista cineva cu act notarial nu cu o promisiune de plata )Ce parere aveti ?
Ne edificam pe data de 23 cind merg sa vad dosarl si ce scrie in chitanta daca ea exista .

Oricum ar fi , ca exista sau nu exista acea chitanta , eu nu o recunosc in ruptul capului . Chitantistul vede el ce face cu hirtia aia . Pai ce sa mai spun ?

Cel care a cumparat de la tatal meu cu act notarial , a platit in fata notarului . Eu care cumpar de la acesta , am facut antecontract la notar si am platit avans in fata notarului . Se ce sa vezi !! Apare ''o chitanta '' dupa 15 ani . fix !! EEEEEEE NA !

Sa presupunem ca exisra nenorocita de chitanta . Eu nu am mai avut legatuta cu tatal meu inca din anul 1995 , nici nu mai stiu cind si unde l-a ingropat . Am fost alungat si haituit din casa , vai de capul meu .Nu am nici un inscris in original de la el , habar nu am unde ar fi unul in consecinta nu recunosc scrisul din chitanta , nu este scrisul lui , si gata . In concluzie ce face cu chitanta ?? NU ESTE SCRISUL LUI .

Am descoperit faptul ca aceasta cota de 1/3 figureaza ca inscrisa in REGISTRUL AGRICOL l comunei Telega cu specificatia '' proprietari pe terenul si constructiile din punctul ''AXASA'' SUNT ; N.V. , mostenitori N.C. si proprietar C.A. , cu cite o cota indiviza de 1/3 . Modificarile s-au facut conform cererilor nr.....de catre N.C. si C.A. Adica de catre noi cei care avem acte notariale . CHITANTISTII sunt mostenitorii .

Ce parere aveti despre noua mea descoperire ? Ma ajuta cu ceva la inlaturarea ''chitantei'' ???
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
ContSters264774, utilizator
Am intrebat daca inscrierea in registrul agricol al actului notarial de vinzare cumparare ma ajuta sa inlatur chitanta de mina . Am gasit actul inregistrat in anul 2002 . Uitasem ca afost inregistrat . Poate sa - mi rapunda cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)