avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si contract de vanzare cumparare pentru aceeasi cota- consecinte?

Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am cumparat la notariat o cota indiviza de 1/3 din casa si teren unde mai sunt 2 coproprietari cu cite 1/3 . Deci am cumparat cu act inceiat in fata notarului unde am si platit .. Acum cind am deschis proces de partaj judiciar , una dintre parti spune ca acumparat cu chitanta de mina chiar partea mea 1/3 cota ideala inainte de a cumpara eu . Vinzatorul a murit . Ce fac eu acum ? Eu am act notarial celalat are chitanta de mina .Poate sa-mi strice actul de proprietate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters264774 , utilizator 21:24, 22 Noiembrie 2012
Eu tot repet ! Nu arecalitatea de MOSTENITOR !! Omul care nu are nici o legatura cu famila , a cumparat cu act autentic ! NOTARIAL ! - vinzatorul mort -
caliopi6 a scris:

Eu tot repet ! Nu arecalitatea de MOSTENITOR !! Omul care nu are nici o legatura cu famila , a cumparat cu act autentic ! NOTARIAL ! - vinzatorul mort -

cumpărător renegat familia stop. legături rupte stop. cumpărat act notarial vînzător mort stop. chitanţişti profitori ameninţă stop. înjurat sfinţi şi apostoli stop. avocaţi oneroşi refuză ajutor stop. la treabă tot înainte stop.

:yeah:
:tease:
corect !!
nu se recunoaste inscrisul stop.prescriptie stop (1997 citanta -2002 cumparat act autentic stop.si sa faca ce or vrea stop.
iti pun niste intrebari suplimentare
1. cand ai cumparta tu, imobilul era liber de sarcini, adica ai incheiere de autentificare si inscriere in cartea funciara pentru publicitate pe numele vanzatorului?
2. la directia taxe si impozite locale , la primarie cine figureaza cu imobilul?
3. cand a fost incheiata chitanta de mana - pe bune, nu ce scrie in ea. chitanta de mana incheiata azi........ziua, luna, 20...si ceva........ se poate dovedi ca a fost incheiata ulterior.... expertiza grafologica, etc.
sunt mai multe puncte care pot fi atacate!
succes!
Carte funciara NU . Sunt 3 coproprietari cu cite1/3 . Eu am 1/3 act notarial (nu sunt amestecat in chestia cu chitanta) ,alta 1/3 ,vindut de tata unei persoane straine de famile si inca 1/3 are un var al meu(acesta invoca chitanta cum ca tata i-a vindut cu acea chitanta de mina , inainte de avinde la notariat) Eu nu am vazut chitanta(pe bune) nu stiu ce scrie daca scrie in ea . ei spun ca au chitanta din data de 13 oct1997 , iar cel care a cumparat notarial a cumparat in 2002 .Sunt interesat de aceasta speta deoarece am facut eu un antecontract notarial pe treimea asta pe care o revedica ala cu chitanta lui de mina ....care din 1997 pina acum nu a spus nimic , tata a decedat si uite situatie

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)