avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu postnatal platit de doi angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu postnatal platit de doi angajatori

Sunt angajata la doua spitale, la unul cu norma intreaga si la celalalt cu 3ore si jumatate. Nu am luat concediu prenatal.dupa nastere doresc sa intru in concediu postnatal la ambele unitati .Voi fi platita de ambele unitati in perioada concediului?Cum procedez, cer doua concedii de la medicul de familie pt fiecare unitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 3 Decembrie 2010
Buna ziua. Da beneficiati la ambii angajatori. La cel cu 8 ore duceti medicalul in original, la cel cu 3 ore duceti o copie dupa medical. Veti fi platit din ambele parti proportional cu salariul avut.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
Multumesc foarte mult .
De la unitatea unde lucrez 3ore pot sa primesc un salariu mediu pe unitate pt nasterea copilului.sau numai unde lucrez cu norma intreaga ?
1. Din Norma de aprobare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
(articol 72 a fost modificat prin art. I pct. 23 din Ordinul C.N.A.S. nr. 470/2010, în vigoare de la 12 mai 2010)

2. Art.51 din CCMUNN pe anii 2007-2010 nu distinge ca acest ajutor, de un salariu mediu pe unitate, s-ar plati numai de la un singur angajator, in cazul cumulului de functii.
12luc a scris:

De la unitatea unde lucrez 3ore pot sa primesc un salariu mediu pe unitate pt nasterea copilului.sau numai unde lucrez cu norma intreaga ?


Beneficiati la ambii angajatori de acest ajutor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, daca o persoana are contract de munca la o societate cu 8 ore si mai are contracte de munca la doua societati cu 2 ore - lucru la domiciliu, cum ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)