avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua, daca o persoana are contract de munca la o societate cu 8 ore si mai are contracte de munca la doua societati cu 2 ore - lucru la domiciliu, cum trebuie sa procedeze cu concediul medical ? acesta se va plati de catre societatea la care are 8 ore si poate lucra in continuare la domiciliu?
M
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:21, 15 Decembrie 2010
Concediul este platit de fiecare angajator. Originalul concediului este prezentat la angajatorul un de este functia de baza si la ceilalti angajatori se preda copie.
Din Norma de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
(articolul 72 a fost modificat prin art. I pct. 23 din Ordinul C.N.A.S. nr. 470/2010, în vigoare de la 12 mai 2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal platit de doi angajatori 12luc 12luc Sunt angajata la doua spitale, la unul cu norma intreaga si la celalalt cu 3ore si jumatate. Nu am luat concediu prenatal.dupa nastere doresc sa intru in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)