avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu firma de asigurari

Acum un an si jumatate am condus un ATV.inchiriat cu care am lovit un autoturism .ATV -ul nu avea asigurare RCA asa ca masina a fost facuta pe CASCO.Problema este ca soferul autoturismului a adus actele doveditoare reparatiilor in valoare de 1100 ron,reparatiile fiind in neconcordanta cu inscrisurile din procesul verbal intocmit de agentul de politie in care au fost costatate doar 3-4 elemente avariate.Acum firma de asigurari a intentat un proces pentru recuperarea sumei mai sus mentionate de la mine.Ce sanse as putea avea,ce trebuie sa fac pentru a putea rezolva cumva si pentru a demonstra cumva ca acest domn sofer si-a reparat si vopsit toata masina prin CASCO desi a fost lovit doar putin in lateral.ce acte ar trebui intocmite acum pentru proces?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 20:33, 4 Decembrie 2010
este mult de povestit despre probatoriul aferent acestui caz, ar fi utila inclusiv o expertiza a masinii lovite (sa verificati daca reparatiile respective au fost facute fara temei).

In principiu aveti nevoie de pv al politiei si copie de pe dosarul de dauna, ce cuprinde atit poze cit si facturile / devizele service-ului auto din ele puteti sa va dati seama daca aveti dreptate sau nu. Oricum, pentru a dovedi ca reparatiile nu sunt celel strict necesare aveti nevoie de o expertiza tehnica, ceea ce poate costa mai mult decit aveti de plata catre firma de asigurare.

cel mai bine ar fi sa vorbiti cu un avocat.

Daca in PV al politiei apar alte elemente decat cele din devizul de reparatie aveti sanse in instanta, daca nu este f.greu sa dovediti.
Pentru a dovedi si a obtine reducerea sumei de 1100 lei veti cheltui mai mult decat suma insasi. Indiferent de ce veti face, idea e ca, neavand o asigurare RCA, dvs. va trebui sa suportati pagubele facute in acel accident, firma avand un drept de regres ( art.22 din Legea nr.136/1995) impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Ma dau ei in judecata sau eu pe ei? faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)