Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca si cum e posibil sa ne stabilim la fiica noastra in Germania fiindca suntem batrini si bolnavi.Mentionez ca fiica are casa proprietate si spatiu suficient pentru a ne lua in spatiu.Ce acte si ce demersuri sunt necesare?.Ce se intimpla cu pensia?
Multumesc mult.
Cu multa stima
Popa Clementa
Multumesc multpentru raspuns, fiica mea este in Germania de 12 ani este casatorita cu un neamt dar inca nu are si cetatenia germana.M-ar ineresa daca stiti de ce facilitati financiare ar beneficia ea (respectiv impozit pe venit mai mic,etc...) in cazul in care ne-ar lua in spatiul ei , daca bine inteles exista asa ceva.
Multumesc inca o data
Cu stima,
Popa Clementa
Fiica dvs. daca este casatorita cu un cetatean german dupa 5 ani de zile avea dreptul sa ceara cetatenia germana,bineanteles ca nici acum nu este tarziu,insa nu stiu cum este de atata timp si nu stie unde sa mearga sa se intereseze de ce acte are nevoie pt dvs.Oricum va raspund eu.Asa cum am scris mai sus ,in ceea ce priveste asigurarea dvs. de sanatate ,ea ar trebui sa sune la casa publica de asigurare ,care aici in Germania se numeste A.O.K si sa ceara detalii despre situatia dvs.Doresc sa va spun ca aici conteaza si Landul de care apartii pt. ca nu stiu in ce oras este fiica dvs. ca sa imi pot da seama de ce Land apartine.
In ceea ce priveste impozitul sa sune la Finanzamt si sa intrebe ,desi daca are doar locuinta lor abituala nu cred sa ii scada ceva din el si ma repet din nou,nu stiu in ce Land din Germania locuieste.
Despre facilitati financiare din parte Statului German , nu stiu ce sa va spun pt ca nu stiu la ce va referiti , bineanteles ca are dreptul la facilit. fin. dar nu si pt dvs.Fiti mai expicita referitor la facilitati financiare.In Germania ti se calculeaza venitul lunar impreuna cu al sotului si daca autoritatile considera ca nu va ramane pe luna min. de trai 320 euro de persoana ,atunci poti face cerere si ei iti dau diferenta.Oricum si aici s/au schimbat multe si ti/au taiat mult din ajutoarele pe care le primeai acum 15 ani,dar fiica dvs. fiind de atata timp trebuie sa stie.Oricum dvs. chiar daca veniti in Germania nu veti beneficia de nici o facilitate financiara din partea Statului German.
In anumite circumstante este posibil ca fiica / familiaei, sa beneficieze de reduceri ale impozitului daca dovedeste ca va trimite bani in Romania pentru intretinere, in conditiile in care d-voastra aveti pensii foarte mici.
D-voastra ii trimiteti o dovada a pensiilor care le aveti, iar fiica d-voastra trebuie sa va plateasca prin banca banii, poate sa fie si intr-o singura transa. Apoi familia depune la finance aceste dovezi cand isi vor face declaratia anuala, urmand sa beneficieze eventual de o reducere a impozitului.
Accident munca germania
loku7
Buna ziua.as dori o informatie.am avut un accident de munca in germania acum 2 luni si jumatate.am stat in spital 9 sapt.5sapt in klinica care m-a operat si ... (vezi toată discuția)