Daca i-a disparut o borseta cu cca 15 000 euro uitata pe autoturism dupa ce a facut plinul la benzina si merge sa faca plangere la politie, in cazul in care borseta nu a fost furata si a plecat cu ea pe plafonul masinii cazand ulterior undeva pe drum ar fi vorba de vreo infractiune?
Parerea mea este ca nu ar savarsi nicio infractiune daca declara ca i-a fost furata dar in realitate a plecat cu ea pe plafonul masinii, fara sa stie insa acest lucru si s-a pierdut ulterior, cazand de pe plafon.
Ce parere aveti?
Bunurile pierdute, sau abandonate , nu pot constitui obiect material al infractiunii de furt.
Daca se constata ca cel care a reclamat a fost de rea- credinta , reclamand furtul , cand stia ca a pierdut-o , datorita propriei neglijente, eu consider ca poate fi acuzat de fals in declaratii.
Va multumesc tuturor care au raspuns.
Banii nu erau ai lui...
Am nevoie sa fac dovada veridicitatii celor declarate la politie in alt dosar penal unde nu cred ca politia va dori sa vizioneze inregistrarea si va respinge cererea,dar eu o consider utila.
Nu a fost acuzat pentru pierderea borsetei.
Cat priveste plangerea pt furt ar fi singura modalitate de a se prinde hotul.
Nu am apucat sa studiez daca ar fi vorba de un fals in declaratii dar nici denunt calomnios nu este.
Nu a vazut pe nimeni,dar ar trebui facute cercetari...daca a fost sau nu furt.
Cum altfel ar putea afla?
Hmmm....noi informatii. Borseta "uitata" pe plafonul masinii intro statie unde exista camere video, banii nu-i apartineau...Suspect. Prima impresie din pct. meu de vedere, e o incercare de a scapa de responasbilitatea unor bani care apartineau altcuiva. Sigur exista si varianta sa fi crezut ca i-a fost furata si a facut denuntul, uitand ca a uitat borseta pe plafonul masinii.(sufera de amnezie?)Dar, totodata trezeste suspiciunea: a fost premeditat? Daca banii i-ar fi apartinut, se retinea eroare de cauza. Acum, in lumina noilor informatii, problema e mai complicata.
Ca procuror, as pune intrebarea asta: domnule, stiai ca-s 15000 euro in borseta, nu erau ai tai, ori erai beat, ori inconstient, ori delicvent.
Daca am decis impreuna cu clientul sa cerem caseta video inseamna ca borseta a ramas pe plafonul masinii.
Deocamdata nu s-a depus plangerea.Urmeaza...
Pana nu vedem pe caseta ce s-a intamplat e greu de spus...
Si ca sa vedem caseta trebuie facuta plangere penala.
Singurul lucru cert este ca nu o mai are...
Probabil ca va trebui sa fiu si eu prezent daca poate exista riscul unui fals in declaratii intrucat daca se consemneaza ceea ce spune probabil ca va fi sesizat organul.
Si de ce nu ar prinde hotul daca a fost furt?
Daca e de buna credinta, sa faca plangere penala. Sunt mai multe intrebar la care va trebui sa raspunda: cand a uitat-o cand a alimentat? daca da, cu ce bani a platit....cand s-a intors la masina si a urcat in masina?...e.t.c. Pana la urma e raspunderea lui daca e sau nu de buna credinta.
Furtul unui portofel
andreeia
Am nevoie de sfatul vostru.Vreau sa stiu daca am dreptul si daca are vreun rost sa ma lupt cu ,,morile de vant \'\'... de curand mi s-a furat portofelul(aveam ... (vezi toată discuția)