INCALCAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE IN ROMANIA DE CATRE ROMTELECOM SI DE CATRE MAGISTRATI
In 2002 s-a dat OG 79/2002 care ii obliga pe detinatorii de retele de comunicatii de orice tip (aerian/subteran etc.) INAINTE de orice operatie/instalare/intretinere pe terenul proprietarilor privati, SA SOLICITE acestora incheierea unui CONTRACT AUTENTIC si sa efectueze orice operatie NUMAI DUPA INCHEIEREA ACESTUI CONTRACT AUTENTIC cu proprietarul, in care sa se prevada conditiile de acces.
Romtelecom nu a incheiat contracte cu proprietarii si le refuza orice solicitare, tratandu-i abuziv si grosolan. Tatal meu, MITROI GICU, le-a transmis 4 notificari scrise si s-a dus in audienta in 2005 la RTC TULCEA, unde a fost tratat de maniera "ce vrei ma", "ce vrei, bani". Tatal meu le-a pus in vedere ca stalpii amplasati ii impiedica lucrarile si le-a solicitat sa ii ridice, in caz contrar urmand sa ii actioneze in instanta.
In martie 2005, lucratorii RTC au fost gasiti pe teren (jud. Tulcea, com. Topolog) de catre MITROI GICU, care le-a facut plangere penala lor si directorului RTC de atunci, dl. Iorga, pentru tulburare de posesie. JUDECATORIA BABADAG nu a luat nicio masura si a incetat urmarirea acestora. RTC a cedat si a incheiat cu tatal meu o conventie prin care i-a achitat 30 mil. lei vechi pentru acces, si si-a ridicat cei 14 stalpi de pe teren. Dl. Iorga l-a implorat sa nu transmita nimanui date despre caz. Cazul a fost difuzat prin intermeddiul televiziunii in cadrul emisiunii Ochiul magic.
In 2006 si 2009 am achizitionat 2 parcele in aceeasi localitate. Din motive datorate prabusirii stalpilor si cablurilor pe teren, tatal meu nu a putut efectua lucrarile agricole. I-am notificat sa incheie contract cu noi sau sa isi ridice stalpii. Au refuzat orice discutie sau intalnire, pretinzand ca nu le-am prezentat actele, cu toate ca tatal meu li s-a pus la dispozitie pentru o intalnire, si le-a prezentat actele de proprietate.
In august 2010 i-am actionat in instanta la JUDECATORIA BABADAG. Am solicitat in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract autentic de acces pentru o suma de 10.000 de lei si INTERDICTIA RTC de a mai patrunde pe teren pana la pronuntarea hotararii.
2 termene s-a amanat judecata, avocatul RTC pretinzand ca nu sunt in dosar acte de proprietate -aflate in dosar, iar instanta ne-a dispus in sarcina sa le transmitem o copie la o adresa aleasa in Constanta, desi conform Codului de procedura civila sunt obligati sa studieze dosarul.
In dosar NU SE AFLA NICIO PROBA DE LA ROMTELECOM, ABSOLUT NIMIC. In schimb, am prezentat: actele de proprietate, schitele terenurilor, pentru o parcela si cadastru, ADRESA DE LA PRIMARIE CARE ATESTA CA PE TEREN SE AFLA STALPII RTC SI CA TERENURILE SE INVECINEAZA CU DRUMUL NATIONAL DN22A, PROCES VERBAL DE CONSTATARE realizat de POLITIE care atesta situarea stalpilor pe terenurile noastre, numarul lor si pozitia lor.
Instanta a dispus RTC sa se prezinte la fata locului si sa incerce solutionarea amiabila, insa au refuzat sa se intalneasca cu membrii familiei mele.
Reprezentantul RTC a declarat ca stalpii se afla pe terenuri dar nu stiu sigur unde se afla:). Nu au depus nicio proba si nici nu au prezentat schita retelei. Am invederat ca reteaua se afla din anii 60 pe terenuri si ca este de notorietate PUBLICA amplasarea retelei (ORGANELE DE POLITIE, PRIMARIA si orice locuitor cunoscand situatia). De asemenea, am invederat ca din actele de proprietate si actele de la primarie si politie reiese clar existenta, numarul si pozitia stalpilor. Instanta a acordat cuvantul doar RTC, a trebuit sa ridic tonul ca sa mi se acorde cuvantul, conform legii -reclamantul are cuvantul primul conform procedurii civile. Acest lucru s-a intamplat la fiecare termen si au existat deja 4.
In 21 octombrie instanta ne-a pus in vedere sa achitam taxa de tb. si a declarat ca se va PRONUNTA asupra cererii de interdictie de a mai patrunde pe teren dupa plata. Am achitat taxa. Cu toate acestea, 2 termene instanta nu s-a pronuntat. La termenul din 2 decembrie, instanta i se adreseaza direct paratei RTC fara sa ne bage in seama si ii da cuvantul. Dupa ce ii atragem atentia, ne lasa sa vorbim. Ii solicitam sa se pronunte pe interdictie. INSTANTA AMANA PRONUNTAREA, UNIND-O CU FONDUL-adica atunci cand se va pronunta la urma pe emiterea unei hotarari care sa tina loc de contract. O astfel de amanare este aberanta si nelegala, intrucat INTERDICTIA RAMANE LIPSITA DE OBIECT! Daca se pronunta hotararea de incheiere a contractului, CUM SA SE INTERZICA ACCESUL? De asemenea, am pus in vedere instantei ca RTC desfasoara lucrari in zona la circa 300 de m, RIDICAND STALPII SI INGROPAND CABLURILE IN PAMANT. La intrebarea ce se va intampla daca dispar stalpii de pe teren si daca ni se foloseste in continuare proprietatea fara drept, INSTANTA NU RASPUNDE NIMIC! Mai mult, Constitutia Romaniei prevede in art. 44 protejarea, garantarea proprietatii! Prin urmare, proprietatea trebuia protejata de orice incalcare din start, iar cea mai mica dovada ca exista stalpi acolo trebuia sa duca la INTERDICTIA PATRUNDERII PE PROPRIETATE PANA LA PRONUNTARE! Dreptul nostru de proprietate este grav incalcat de judecator si de RTC.
Instanta dispune insa SA SE FACA EXPERTIZA DE CATRE CADASTRIST, care sa vina sa ateste numarul si pozitia stalpilor! In conditiile in care actele de proprietate sunt legale, clare, fara nicio indoiala privind pozitia si vecinatatile, iar POLITIA SI PRIMARIA atesta numarul si pozitia stalpilor pe teren. Am invederat instantei existenta clara a probelor. INSTANTA NE TRATEAZA CA SI CUM NU AM EXISTA IN PROCES SI I SE ADRESEAZA DOAR PARATEI.
Am decis sa facem plangere la Colegiul Suprem al Magistraturii impotriva judecatoarei din JUDECATORIA BABADAG - STEFANESCU IVONA care: ne incalca dreptul la aparare, nu ne da cuvantul, ignora probele din dosar, dispune expertiza nenecesara care creeaza amanari si ne provoaca costuri si incalcarea in continuare a dreptului de proprietate.
Ca sa vedeti pana unde ajunge abuzul, judecatoria a dispus companiei drumurilor CNADNR Tulcea, sa emita o adresa prin care sa prevada numarul si pozitia stalpilor RTC (intrucat acestia se afla pe marginea proprietatii, langa DN22A). CNADNR se prezinta la noi in 12.11.2010, intocmeste proces verbal cu numarul si pozitia, dar trimite Judecatoriei un refuz de emitere a adresei, si prevede ca numai dupa ce incheiem un proces verbal de buna vecinatate cu CNADNR se va emite adresa. Se formuleaza de catre CNADNR si "suspiciuni"privind pozitia terenurilor pentru a crea confuzie. Sa va dau un exemplu de suspiciune: actele nu prevad distanta intre drum si proprietate! Primul act de proprietate este act autentic cu cadastru in care se arata clar invecinarea proprietatii pe o latura de 12 mp cu DN22A. Al doilea act -proces verbalde licitatie, are atasata schita care prevede invecinarea cu DN22A pe 105 mp. Sa va spun ce ne-a spus reprezentantul CNADNR: nu va vom trimite procesul verbal la judecatorie pana nu semnati proces verbal de buna vecinatate cu CNADNR, pentru ca CNADNR ii da acordul RTC sa amplaseze stalpii pe marginea drumurilor, contra cost! Deci CNADNR este mana in mana cu RTC si nu va emite niciodata adresa, sub diferite pretexte. In schimb, in cadrul primului proces al tatalui meu cu RTC, RTC scrie o adresa sumara de cateva randuri CNADNR Tulcea, cerand relatii, si CNADNR ii raspunde cu pozitia celor 14 stalpi -fara acte de proprietate, fara nimic. Ce minune, oare cum se explica?
Foarte grav pentru Romania, CEDO a dat recent o DECIZIE PILOT, in premiera,
[ link extern ]
(search decizie pilot cedo daca nu merge link-ul -articol capital.ro)
prin care a constatat ca in cazurile de revendicare a proprietatilor:
-statul roman nu garanteaza si respecta dreptul de proprietate;
-statul roman nu respecta hotararile de condamanre CEDO;
-statul roman trebuie sa modifice legile astfel incat sa se asigure proprietatea in Romania.
-CEDO a suspendat toate cazurile pana la data cand statul roman rezolva aceste aspecte.
Reprezentantii CEDO au vizitat recent Romania in acest sens. Romania are de platit o suma uriasa pentru aceste cazuri -s-au inregistrat 150 de cazuri similare de incalcare de catre statul roman a dreptului de proprietate.
Abuzurile RTC au mai aparut in presa, in Iasi proprietarii actionand RTC in instanta din cauza abuzurilor
[ link extern ]
(search balamuc cu stalpii romtelecom -ziarul buna ziua, Iasi, daca nu merge link-ul). Ce credeti ca a facut RTC? A decis sa scoata stalpii si sa urmeze o ruta ocolitoare mai costisitoare, fara sa respecte legea!
Aceasta este scrisoarea unui proprietar din Romania care nu are niciun drept de proprietate. Daca eu scot stalpii RTC de pe teren, mi se intocmeste dosar penal pentru infractiune de distrugere. In schimb RTC face orice doreste pe terenul meu. Politia nu face nimic, intrucat nu considera acest caz drept penal si nu se dau condamnari pe infractiunea de TULBURARE DE POSESIE, cu toate ca e prevazuta in Cod penal. RTC face orice doreste pe terenurile proprietarilor, provocandu-le daune si refuzand sa isi indeplineasca obligatiile legale. Aceasta nu este tara dreptului, este tara nedreptului, in care cel cinstit moare cu legea in mana, iar incompetentii si coruptii au transformat judecata intr-un joc de marionete, cu spectatori muti si amputati.
Refuz sa ma simt in insecuritate si sa accept transformarea sistemului judiciar intr-o mascarada. Refuz sa cred ca dreptatea se face de catre strambi si nu voi confunda niciodata justitia cu cei care comit nedreptatea si abuzul. Raman la convingerea ca suntem datori sa luam pozitie si sa ne reprezentam cu demnitate drepturile si interesele. Cei care comit abuzuri trebuie sa raspunda iar ordinea fireasca a lucrurilor trebuie sa se restabileasca de catre noi, simplii cetateni. Eu, proprietarul si consilierul juridic Luisa Mitroi, iau pozitie impotriva abuzului si o sa iau toate masurile legale pentru a se face lumina. Nu o sa jignesc, nu o sa blasfemiez, nu o sa renunt, nu o sa ma milogesc, nu o sa ma plec in fata nimanui care vrea sa incalce dreptul meu de a trai intr-o lume in care drepturile sa se respecte in aceeasi masura in care sunt legitime. Lumea mea nu este cea a arbitrariului si a obtuzitatii, a circului si a injosirii, din urmatorul simplu motiv: sunt un simplu cetatean care traieste corect si vrea sa fie lasat sa traiasca astfel.
Ofer gratuit tuturor proprietarilor, tuturor celor carora proprietatea le este incalcata si tuturor celor care vor sa verifice documentatia/informatiile cazului: legislatia aplicabila, modele actiunii de chemare in judecata, toata consultanta necesara, documentele din dosarul mentionat.
Ii rog pe cei care vor sa actioneze/care ma pot sprijini cu orice informatii sau cu transmiterea prin orice mijloace in media a acestui caz sa ma contacteze la 0723043866/luisa.mitroi@gmail.com.