avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Multiple Incalcari ale Codului Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Multiple Incalcari ale Codului Muncii

Sunt angajat de aproximativ 7 luni prin contract individual de munca la o fabrica. Datorita segmentului pe care se profileaza fabrica toti angajatii, exceptand sefii de tura si directoarea, suntem trecuti pe cartea de munca precum Muncitori Necalificati.

Directoarea fabricii incalca multiple articole din Codul muncii, de exemplu nu exista concediu de odihna platit, asa este de 11 ani am inteles. Alt exemplu ar fi ca ne obliga sa muncim si sambata, daca nu ne prezentam ne penalizeaza prin deducerea bonurilor de masa, acelea de 8.74 lei sau in cazuri extreme in care nu am fost 2 sambete la rand ne baga in concediu fara plata 2 saptamani, chipurile sa ne invatam minte. Nu se da prenatal, in momentul in care ai facut un copil si iti incerci sa iti iei prenatal iti zice in fata si chiar cu martori ca nu esti platit cu nimic de la ei, la fel se procedeaza si in cazul concediilor de odihna. Nu ne elibereaza fluturas, nici macar daca solicitam. Am solicitat fluturas si mi s-a spus ca nu sunt obligati sa elibereze.
Nu se face instructaj, suntem pur si simplu obligati sa semnam cum ca am facut instructajul, daca nu semnam suntem amenintati cu concedierea si chiar si concedierea nu se efectueaza legal pentru ca in momentul angajari ne pune sa semnam contractul si o foaie in alb, ulterior am aflat ca foia in alb este de fapt semnatura mea pe o cerere de demisie in devenire, adica daca vor sa ne concedieze pur si simplu se folosesc de a doua foiae pe care am facut semnatura, cea in alb, peste care ulterior o completeaza ca si cum ar fi o cerere de demisie.

Vreau sa stiu ce masuri se poate lua impotriva directoarei. Si sa nu imi spuneti sa ma duc la ITM pentru ca are pila un senator si absolut toate cererile pe care le-am facut la ITM, nu numai eu ci si multi alti angajati, nu au rezolvat nimic. A venit un control de la ITM, au stat 30 de minute, 30 de minute in care nici macar nu au stat de vorba cu vreun angajat, iar apoi au plecat cu sacosele pline.
Este o fabrica destul de mare, are 300 de angajati si dupa cum spuneam directoarea are pile destul de sus puse.



Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:49, 3 Decembrie 2010
In situatia in care 300de angajati nu pot sustine si proba incalcari ale prevederilor in vigoare ,dvs refuzati a accepta sesizare oficiala la ITM,atunci ,daca detineti probe temeinice si indubitabile ale abuzurilor care se manifesta impotriva intereselor dvs legitime,formulati plangere penala
asta e singura solutie? dupa cum spuneam nu cred ca se rezolva ceva la politie sau la ITM.. si desigur cum traim in romania si suntem romani.. majoritatea suntem prosti.. adica eu cred, de fapt stiu sigur, ca din 300 cati suntem nici macar 2% nu o sa zica dea declaratie la politie in cazul in care chiar se deschide o ancheta.. pt ca asta e romanul.. ii place cu hamu de gat.. eu vreau sa stiu la ce institutie, exceptand ITM si politia, pot sa ma duc cu un dosar cu vreo 20 de semnaturi si declarati despre ilegalitatiile care se intampla in fabrica.

Unde trebuie sa duc dosarul?
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
AdrianHanz0, utilizator
la inspectia muncii for superior ITM.
Daca detineti probe indubitabile care sa va sustina afirmatiile ,plangerea penala o depuneti la parchet
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul m-a pus să semnez două foi în alb cu explicația că sunt pentru concediu, dar mi-a făcut lichidarea. avea voie să mă dea afară neanunțată? creti cristina creti cristina Am fost angajata intr-un magazin de haine (second). Pe contract aveam program de 6 ore, ( 09:30-15:30) salariu brut 1425, Dar, eu in loc de 6 ore, stateam 9 ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere UA UA Buna ziua, Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului. Ulterior dupa ... (vezi toată discuția)
Munca la negru nesanctionata Julia_N Julia_N Buna ziua, Am fost chemata de o firma sa lucrez pentru ei. Mi-au zis sa duc copie dupa buletin si ultima diploma a studiilor, dar m-au tot amanat cu ... (vezi toată discuția)