avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul m-a pus să semnez două foi în alb cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul m-a pus să semnez două foi în alb cu explicația că sunt pentru concediu, dar mi-a făcut lichidarea. Avea voie să mă dea afară neanunțată?

Am fost angajata intr-un magazin de haine (second).
Pe contract aveam program de 6 ore, ( 09:30-15:30) salariu brut 1425,
Dar, eu in loc de 6 ore, stateam 9 si luam 1300 ron in mana.
Acuma recent, a vrut sa mai deschida dansul un magazin, si a cautat vanzatoare. A gasit pe o doamna, care a fost in proba la magazinul unde munceam eu, si a ramas ea in locul meu cu scuza sefului ca trebuie sa se adapteze cu magazinul si cu clientii. Pe mine vroind sa ma mute la celalalt magazin care vroia sa il deschida. Mi-a spus sa stau acasa, cateva zile, ca nu avea rost sa stam amandoua la acelasi magazin, punandu-ma in schimb sa imi scriu numele, data, si semnatura pe o foaia in alb.
Astazi, 29.10.2018 am mers sa imi iau salariul, si mi-a povestit ca a luat teapa cu spatiu etc. Mi-a spus sa mai stau o saptamana doua pana ce rezolva cu alt spatiu, punandu-ma din nou, sa semnez o foaie in alb cu numele si semnatura, cu scuza ca e pentru concediu in schimb dansul mi-a facut lichidarea.
Se poate face ceva in acest caz, avea voie si dreptul sa ma dea afara neanutata
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrea Paul , Consilier juridic 13:54, 1 Noiembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, semnatura dvs in alb poate insemna si o cerere de incetare a c.i.m....... mergeti la ITM si vedeti daca va pot comunica daca c.i.m. mai este activ sau nu.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Metoda este destul de "interesantă". Deoarece numele și data, sub semnătura le-ați dat în 2 rânduri, trebuie să vă gândiți că, având de la contractul de muncă restul de date personale, este posibil ca acestea să fie folosite în alte scopuri. Cred că este bine, pentru a nu avea probleme mai târziu, să faceți o declarație notarială pe care să i-o înmânați într-un exemplar, prin care declarați că nu ați știut pentru ce vă cere aceste lucruri și că orice document începând cu data scrisă de dvs., care să vă angajeze în vreun fel față de firmă sau față de oricine altcineva, firmă, bancă etc. inclusiv patronul, este nul și nu a fost făcut cu acordul dvs. Asta ca protecție, dar poate aveți certitudinea că unicul scop a fost cel al concedierii...
În plus solicitați documentele firmei prin care se închide contractul dvs., unde veți vedea și motivul invocat. Aveți tot dreptul să le dețineți.
Dar foarte posibil ca prima hartie sa fi fost făcută pentru preaviz și ultima pentru concediere/lichidare.
Să nu mai dați sub nici o formă semnătură pe hărtie în alb.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
im82, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost/sunteti in perioada de 90 de zile de la angajare, contractul individual de munca poate inceta ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, adica fara preaviz sau demisie (personal nu sunt de acord, dar asta-i legea...). Daca aveti mai mult de 90 de zile de la angajare si ati "semnat in alb"... este ca si cum v-ati dat demisia.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați niciodată nimic in alb. Dacă angajatorul a mințit cu privire la scopul pentru care a solicitat semnăturile, îl puteți acționa în instanță pentru a anula orice act încheiat pentru care a folosit acele semnături. Din ce ați relatat, se distinge foarte clar viciul de consimțământ, adică dol, care atrage după sine nulitatea actelor încheiate ca urmare a folosirii mijloacelor viclene de către angajator.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca ati semnat o cerere in alb, ea trebuie scrisa de cineva. Asa cum v-ati semnat, asa aveati posibilitate sa o si scrieti. Puteti cere copie dupa cererea de demisie si vedeti cine a scris-o. Este fals in acte si e de ajuns sa faceti pe langa plangerea la itm si una la politie. Chiar daca nu va castigati locul de munca, macar "seful" nu va mai vrea sa face vreodata asa ceva.

Alte discuții în legătură

Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva aceasta situatie? georgy_s georgy_s au existat plangeri ale colegilor asupra aspectului meu fizic(1 colega),datorita acestui motiv am fost chemata in biroul directorului comunicandu-mi acest ... (vezi toată discuția)
Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa fac? vasilicalaura vasilicalaura Pe data de 15.02.2010 firma Kaufland am fost fortata sa imi dau demisia.Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma disculp orice ziceam faceau in asa fel de era tot ... (vezi toată discuția)