se poate plati pensia alimentara in avans pe mai multi ani? dispun de o suma de bani si ma gandeam sa platesc pensia alimentara pentru fetita mea pana la 18 ani. se poate? daca da, ce trebuie sa fac? pur si simplu o trimit prin posta? ce trebuie sa mentionez ca sa nu spuna fosta sotie ca nu i-am dat in avans, ci i-am dat o suma mai mare pentru o singura luna?
Nu este indicat sa platiti in avans deoarece legiuitorul a prevazut posibilitatea maririi sau micsorarii obligatiei de intretinere in functie de cum se schimba mijloacele debitorului si nevoia celui indrepatatit la pensia. Fosta sotie va poate actiona periodic in instanta in vederea majorarii cuantumului. La fel si dv. o puteti actiona in instanta in vederea micsorarii cuantumului daca vaniturile va scad.
Nu este bine sa dati banii in avans.Cred ca ati putea aranja cu o banaca sa-i achite fetitei lunar suma pe care o apreciati cu titlu de pensie de intretinere.Plata totala ar putea fi interpretata ca un cadou ,o donatie si nu v-ar exonera de plata pensiei in continuare.Neplata pensiei timp de 2 luni poate conduce la un dosar penal ptr savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Se poate proceda astfel,daca acaeasta va este dorinta,dar nu este indicat,din motivele aratate de colegii de forum mai sus.
Din punct de vedere legal nu exista nicio interdicitie in realizarea dorintei dvs.