m_ella2005 a scris:
Pentru a evita eventuale probleme pe viitor, eu i-as da exact cat scrie in hotarare. Daca dv sunteti dispus acum sa platiti in avans suma pe 11 ani, s-ar putea sa aveti surpriza ca sunteti chemat in instanta in vederea majorarii pensiei deoarece vieniturile dv sunt mai mari decat cele avute in vedere in momentul stabilirii initiale. Nimic nu o poate impiedica pe mama minorei sa va actioneze periodic in instanta in vederea majorarii.
da, veniturile sunt mai mari decat ce s-a stabilit si chiar si cand s-a stabilit erau mai mari, dar fosta sotie nu are cum sa dovedeasca asta, eu lucrand in strainatate iar firma la care lucrez nu ma plateste, ci are angajata o firma situata intr-unul din paradisurile fiscale, care plateste toti angajatii. din punctul asta de vedere nu imi fac griji. deocamdata.
la partea cu ''Nimic nu o poate impiedica pe mama minorei sa va actioneze periodic in instanta in vederea majorarii.'' as avea intrebarea: nici daca ea declara in scris, la notar, ca renunta la dreptul de a ma actiona in instanta? ca daca nici asta nu o poate impiedica, atunci mai bine imi vad de treaba. ideea de a plati in avans mi-a venit gandindu-ma ca nu se stie ce vremuri vin si poate intr-o zi voi avea dificultati in a plati acea suma.
iar daca ea se decide sa ia banii si sa abandoneze fetita, n-am decat sa spun: ce fain ar fi, din puctul meu de vedere! eu imi doresc sa stea fata cu mine! singura parte proasta ar fi sentimentele fetitei, care evident ca e atasata de mama si ar avea de suferit.
ma voi mai gandi la treaba asta, si daca nici o declaratie notariala nu e suficient sa o impiedice sa ma dea in judecata mai tarziu, atunci renunt. eu pana la urma am intentii bune si sunt dispus chiar sa-i dau mai mult decat are dreptul, dar pe de alta parte nu vreau sa-si bata joc de mine. din nou.