avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara in avans?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara in avans?

buna seara!

se poate plati pensia alimentara in avans pe mai multi ani? dispun de o suma de bani si ma gandeam sa platesc pensia alimentara pentru fetita mea pana la 18 ani. se poate? daca da, ce trebuie sa fac? pur si simplu o trimit prin posta? ce trebuie sa mentionez ca sa nu spuna fosta sotie ca nu i-am dat in avans, ci i-am dat o suma mai mare pentru o singura luna?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:19, 6 Decembrie 2010
nu exista lege sa va interzica sa ii platiti pensia in avans numai ca dvs trebuie sa obtineti o chitanta ceva prin care mama sa recunoasca ca a primit pensia pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Misbahavin a scris:

asta a fost o scurta paranteza ca sa va faceti o idee cu cine am de-a face.

Acum ca puneti problema asa, nu-mi ramane decat sa va recomand sa va ganditi bine inainte sa faceti acest gest.
Se pare ca sunteti o persoana cu capul mai pe umeri decat mama minorei si atunci, nu ar fi mai bine sa ii dati banii lunar, sa fiti sigur ca, intamplandu-se orice s-ar intampla, macar exista un venit asigurat pe data de cutare, care sa ii acopere minorei cheltuielile uzuale?
Intre timp suma pe care o aveti acum disponibila poate face pui, daca va ingrijiti de ea.
Presupunand prin absurd ca mama minorei nu va solicita majorarea, ca da declaratie ca renunta la judecata, nu va garanteaza nimeni ca nu lasa fetita intr-un cos in fata unei manastiri ( desi la 8 ani e cam greu de lasat in cos:) ) si fuge cu banii...
In sfarsit, dvs. stiti mai bine.
Succes!
m_ella2005 a scris:

Pentru a evita eventuale probleme pe viitor, eu i-as da exact cat scrie in hotarare. Daca dv sunteti dispus acum sa platiti in avans suma pe 11 ani, s-ar putea sa aveti surpriza ca sunteti chemat in instanta in vederea majorarii pensiei deoarece vieniturile dv sunt mai mari decat cele avute in vedere in momentul stabilirii initiale. Nimic nu o poate impiedica pe mama minorei sa va actioneze periodic in instanta in vederea majorarii.

da, veniturile sunt mai mari decat ce s-a stabilit si chiar si cand s-a stabilit erau mai mari, dar fosta sotie nu are cum sa dovedeasca asta, eu lucrand in strainatate iar firma la care lucrez nu ma plateste, ci are angajata o firma situata intr-unul din paradisurile fiscale, care plateste toti angajatii. din punctul asta de vedere nu imi fac griji. deocamdata.

la partea cu ''Nimic nu o poate impiedica pe mama minorei sa va actioneze periodic in instanta in vederea majorarii.'' as avea intrebarea: nici daca ea declara in scris, la notar, ca renunta la dreptul de a ma actiona in instanta? ca daca nici asta nu o poate impiedica, atunci mai bine imi vad de treaba. ideea de a plati in avans mi-a venit gandindu-ma ca nu se stie ce vremuri vin si poate intr-o zi voi avea dificultati in a plati acea suma.

iar daca ea se decide sa ia banii si sa abandoneze fetita, n-am decat sa spun: ce fain ar fi, din puctul meu de vedere! eu imi doresc sa stea fata cu mine! singura parte proasta ar fi sentimentele fetitei, care evident ca e atasata de mama si ar avea de suferit.

ma voi mai gandi la treaba asta, si daca nici o declaratie notariala nu e suficient sa o impiedice sa ma dea in judecata mai tarziu, atunci renunt. eu pana la urma am intentii bune si sunt dispus chiar sa-i dau mai mult decat are dreptul, dar pe de alta parte nu vreau sa-si bata joc de mine. din nou.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Misbahavin, utilizator
Dreptul la marirea cuantumului pensiei de intretinere este un drept al copilului pe care mama in calitate de reprezentant legal il exercita in numele copilului. O declaratie de renuntare la acest drept nu are nici o valoare. Mama nu poate renunta la un drept care nu ii apartine.
Daca tot dispuneti de bani si vreti sa ii dati in avans, pentru a nu intampina dv dificultati pe viitor privind plata, mai bine ii puneti intr-un cont din care sa i se vireze lunar suma scrisa in hoatarare.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa platesc pensia alimentara marita? ovio ovio O sa va prezint problema mea, as vrea sa stiu daca legea ma poate ajuta in acest caz. M-am casatorit manipulat fiind de fosta sotie, iar casnicia mea s-a ... (vezi toată discuția)