adutescu a scris:
Parerea mea e ca este un gest frumos, mai ales daca va intelegeti amiabil cu mama minorei si face ceva cu banii respectivi - un depozit bancar, cumpara ceva mai important pt minora ( de ex. laptop) etc.
In rest, daca solicita majorarea pensiei, ii dati diferentele, nu vad care ar fi problema.
la ultima parte ar putea fi o problema. avand in vedere faptul ca eu sunt dispus sa-i platesc in avans pe aproape 12 ani o pensie de vreo 5 ori mai mare decat prevede hotararea judecatoreasca, ma gandesc asa: eu ii dau acum o suma lunara x, care are o anumita valoare. evident ca peste 5-10 ani aceasta suma poate insemna fix o paine sau o punga ''de un leu''. de ce i-as mai da eu diferenta atunci, din moment ce in ziua de azi i-am dat o suma care are o valoare net superioara si de care va dispune dupa cum crede de cuvinta?
concret, e posibil ca fosta sotie sa semneze un act notarial in care recunoaste plata in avans a pensiei si isi ia obligatia sa nu mai actioneze in instanta pentru marirea cuantumului pensiei? si ar mai fi acel act notarial atacabil?
eu mai am o cale de a o descuraja in a intreprinde un asemenea demers: am facut o asigurare fetitei pe care depun niste depozite suplimentare (foarte consistente), care dupa niste ani pot fi retrase. ii pot spune ca daca se decide sa imi mai ceara bani in plus, ii iau de pe asigurarea fetei si voi pastra toate documentele pentru a le arata fetei cand va fi mare :P. dar nu vreau sa ajung acolo, prefer sa pot stabili un lucru clar de la bun inceput si sa nu am batai de cap pe parcurs. si daca asta inseamna ca nu ii dau banii gramada, ci lunar, atunci ramane asa. chiar si asa, ii dau pensia in avans pe un an iar ea mi-a refuzat dreptul de a o lua la mare in week-end pana in vara asta, de a trebuit sa ajung in instanta pentru a obtine program de vizitare (n-am facut-o la divort pentru ca nu eram in tara si ea a taiat si a spanzurat la divort, cu martor mincinos, dupa ce m-a mintit ca va divorta de comun acord, iar in privinta programului de vizitare nu mi-am inchipuit ca e in stare sa foloseasca fetita drept ''munitie'' ca sa se razboiasca cu mine; am stat cu fetita cand avea 1-2 ani si aveam grija de ea, iar la 4 ani, cand stia sa vorbeasca si sa spuna ce vrea, nu mai eram de incredere s-o duc la mare). asta a fost o scurta paranteza ca sa va faceti o idee cu cine am de-a face.