avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie numire functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie numire functionar public

in luna august s-a primit avizul de la Agentia Functionarilor Publici pentru transformarea unor posturi din contractual in functii publice, a fost aprobat HCL privind organigrama si nici pina la aceasta data nu am fost numit in functia publica.
imi puteti spune cine poate fi raspunzator pentru aceasta problema, care este termenul in care trebuia sa fiu numit in functia publica si ce repercursiuni ar putea avea acest fapt pentru mine si pentru cei raspunzatori
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 21:55, 4 Decembrie 2010
Buna ziua !
Dupa obtinerea avizului ANFP si aprobarea noii organigrame , trebuia sa fie emisa dispozitia de incetare a functiei contractuale si dispozitia de numire in functia publica corespunzatoare . In masura in care nu s-a efectuat acest demers , solicitati in scris incadrarea in functioa publica ( cu salarizarea corespunzatoare) incepand cu data de 1 a lunii urmatoare adoptarii hotararii de Consiliu local . In caz ca nu se da curs cererii , actionati institutia in contencios administrativ .
Compartimentul resurse umane trebuia sa intocmeasca referatul si proiectul de dispozitie.
Poate s-a emis o dispozitie colectiva si nu vi s-a comunicat. Ar trebui sa verificati la compartiment RU.
Oricum trebuia sa depuneti si juramantul.
Sau poate HCL privind aprobarea organigramei are aplicabilitate de la o data ulterioara emiterii (de ex. 01 ian 2011).
Cel mai bine e sa mergeti sa vedeti acolo ce se intampla.
Daca inca sunteti platit pentru functia contractuala avuta, eu nu m-as grabi deloc cu transformarea in functia publica pentru ca:
- in multe cazuri drepturile salariale pentru functia publica sunt mai mici...
- de anul viitor, vor taia prima de vacanta (singurul avantaj care il aveau functionarii fata de contractuali...), vor sa limiteze numarul de grade superior, principal - vor scadea din nou salariul de incadrare...
- exista inca unele ingradiri (incompatibilitati)...
Termenul-limita pana la care trebuiau adoptate HCL cu organigramele avizate de ANFP conform OUG 63/2010 a fost , daca nu ma insel, 23 august 2010 , asa ca nu se poate pune in discutie o aplicabilitate ulterioara a hotararii de consiliu local adoptate ! In aceste conditii nu exista decat varianta numirii in functia publica , conform aprobarilor / actelor administrative adoptate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica dglodeanusimionescu@yahoo.com dglodeanusimionescu@yahoo.com As dori sa stiu care sunt pasii legali de transformare a unui post contractual- secretar dactilograf IA la comp relatii cu publicul intr-un post de referent- ... (vezi toată discuția)
Transformare posturi din contractual in functie publica SMDDI SMDDI OK ,SE FACE TRANSFORMAREA POSTURILOR,INSA ANGAJATII CARE INITIAL AU FOST INCADRATI CONTRACTUALI POT FI NUMITI FUNCTIONARI PUBLICI FARA SUSTINERE DE EXAMEN SAU ... (vezi toată discuția)