Am o hotarare definitiva si irevocabila in urma careia in urma partajului mi-a ramas apartamentul din timpul casatoriei. Tot prin hotarare sunt obligata sa ii dau fostului sot partea de bani ce i se cuvin si mobila din casa. Am pus banii la posta si am primit confirmarea de primire. Acum intrebarea mea este: cum pot face sa isi ia mobila din casa deoarece nu vine sa si-o ia si as vrea sa vand apartamentul. I-am scris o notificare sa vina sa ia mobila, am primit confirmare de primire dar nu da niciun semn ca ar vrea sa vina sa o ia. Va multumesc anticipat!
Daca l-ati notificat si a revenit confirmarea de primire semnata, nu mai aveti de facut decat sa-l renotificati ca daca nu vine sa-si ridice acele bunuri mobile, cuvenite prin partaj, dvs veti proceda la vinderea lor odata cu apartamentul in cauza. Poate il multumeste mai mult aceasta varianta, dorind bani si nu bunurile respective, cu care probabil nu are ce face, din moment ce nu mai da semne ca le-ar lua. In acest mod, nu va poate invinovati ca nu v-ati respectat obligatia inscrisa in hotararea definitiva si irevocabila de partaj judiciar. Dvs v-ati achitat de obligatia de a-i plati sulta respectiva inscrisa in hotarare si ati manifestat buna credinta privind onorarea datoriilor ce v-au fost atribuite prin aceasta.
Si de cate ori trebuie sa il mai renotific? Daca vand lucrurile odata cu casa nu se considera ca am instrainat lucrul altuia? Prin hotarare i se da lui proprietatea pt bunurile alea si mie pt apartament....Imi spusese o avocata ca nu am ce face trebuie sa astept 3 ani si daca nu si le ia i se prescrie dreptul dar mie nu mi se pare corect, atata timp cat in hotararea mea zice ca am deplina si linistita proprietate(sau ceva de genul asta) de ce trebuie sa stea lucrurile lui pe proprietatea mea?? Multumesc
Il renotificati pentru ultima oara. Ii spuneti ca, daca intr-un termen, pe care dvs il decideti nu se prezinta sa-si ridice bunurile, atunci le veti da in custodia cuiva care ii va percepe taxele corespunzatoare. Daca este om de inteles, va veni sa si le ia, iar dvs nu trebuie sa asteptati 3 ani, pana intervine prescriptia extinctiva. Incercati sa-i sugerati ca, dvs sunteti de buna credinta, dar nu-i puteti tine lui acele lucruri, pana ii vine cheful ca le mai vrea. Puteti ca dupa aceasta renotificare cu termen de ridicare a bunurilor de pe proprietatea dvs sa il actionati in judecata pentru faptul ca, va tulbura deplina posesie a proprietatii.
Faceti notificare si prin executor judecatoresc si sa ii fie conferit un termen rezonabil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dupa partaj
Update22
Dupa partaj fostul meu sot isi cere alte bunuri care nu sunt justificate pe hârtia finala de proces din locuința in care stau impreuna cu copilul meu. Ma ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
BCF
Buna ziua
Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot.
Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Partaj
Z.A.G.
Buna ziua .
As vrea sa va intreb ceva . Sint divortata de 1 an si am avut un apartament impreuna cu fostul meu sot . Ca sa nu ajungem in tribunal ... (vezi toată discuția)