Cine poate sa ma ajute! am inteles ca institutiile publice (spital, scoala) nu sunt obligate sa plateasca contributia pt.fondul de garantare. Daca este adevarat, atunci contributia angajatorului la somaj ramane tot 1% sau nu.
Si o alta problema, eu am norma de baza la spital si inca o jumatate de norma la o scoala.Pt.jumatatea de norma de la scoala se retine contributia individuala la somaj sau nu?
Din Fondul de garantare se asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
Pentru anul 2008, potrivit Legii nr. 387/2007 bugetului asigurărilor sociale de stat , se stabilesc următoarele cote ale contribuţiilor:
a) contribuţia datorată de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj conform art. 26 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1% în perioada ianuarie-noiembrie şi 0,5% începând cu luna decembrie; .........
d) contribuţia datorată de angajator la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale în conformitate cu art. 7 alin. (1) din Legea nr. 200/2006, cu modificările ulterioare, este de 0,25%.