avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expertiza tehnica a masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expertiza tehnica a masinii

in urma cu cateva luni am acrosat o minora,nesupravegheata,traversand prin loc nepermis,neasigurandu-se, suferind o usoara fractura de umar ,prin urmare primind 45 zile de ingrijire medicala
viteza de deplasara a autoturismului fiind regulamentara.
acum sunt presata de catre agentul de politie ,care ancheteaza cazul, sa platesc expertiza tehnica .[de la parchet dosarul a ajuns la sectia de politie a orasului unde locuiesc pentru a se continua cercetarile]
cine plateste expertiza ?si in ce consta aceasta expertiza?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:10, 6 Decembrie 2010
Dvs. va trebui sa platiti expertiza.
Efectuarea unei expertize tehnice este obligatorie in cazul accidentelor rutiere , aceasta fiind necesara pentru a stabili imprejurarile comiterii accidentului.
Astfel, se stabilesc obiective cum ar fi:
-mecanismul si dinamica producerii accidentului,
-locul impactului intre autoturism si victima,
-viteza de deplasare a autoturismului,
-posibilitatile de evitare a accidentului de catre partile implicate, respectiv ale conducatorului auto si ale victimei accidentului.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
simonette12 a scris:

Dvs. va trebui sa platiti expertiza.
Efectuarea unei expertize tehnice este obligatorie in cazul accidentelor rutiere , aceasta fiind necesara pentru a stabili imprejurarile comiterii accidentului.
Astfel, se stabilesc obiective cum ar fi:
-mecanismul si dinamica producerii accidentului,
-locul impactului intre autoturism si victima,
-viteza de deplasare a autoturismului,
-posibilitatile de evitare a accidentului de catre partile implicate, respectiv ale conducatorului auto si ale victimei accidentului.
Angajati avocat.

Aveti de asemenea,posibilitatea sa va asigurati si serviciile unui expert-parte,care sa va ajute la stabilirea obiectivelor,sa va asigure apararile din punct de vedere tehnic ,sa depuna coraport de expertiza,sa formuleze in numele dvs,eventuale obiectiuni la expertiza sau sa solicite efectuarea unui supliment de expertiza,in functie de situatie.
prietene, expertiza o plateste CINE CERE SA SE FACA, am avut si eu un caz un pic mai complicat decat al tau si am refuzat ca sa platesc prima expertiza pe care a cerut-o politia pe care nu am contestat-o, doar am facut o adresa catre parchet prin care ceream unele nelamuri legate de continutul expertizei si in loc sa imi raspunda la obiectiunile pe care le-am facut eu, parchetul si-a dat seama ca e "varza" expertiza pe care a facut-o expertul numit de ei, a dispus o noua expertiza (pe care tot parchetul sau politia...nu stiu exact cine au platit-o) si eu am angajat un expert parte (asa cum iti raspunde mai sus si doamna avocat) pe care l-am platit eu (exact in ideea care ti-a fost sugerata mai sus de avocatii care ti-au mai raspuns, de a " nu isi face de cap si a gresi din nou expertul numit de organele de cercetare penala).
Dar cred ca ai si tu nevoie de un avocat la cazul tau, pentru ca sigur iti vor cere daune parintii victimei si daca nu ai fost vinovat de comiterea accidentului nu mi se pare corect sa platesti decat atunci cand esti vinavat (sunt destui care chiar vor sa faca o afacere din necazuri de genul asta).Eu iti urez succes si daca mai vrei ceva lamuriri poti sa dai add la ID-ul asta de messenger si te indrum cu cea mai mare placere "laur007bt@yahoo.com"
aaaaa...si am uitat sa iti spun ca si mie mi s-a cerut sa platesc experitza (prima) pe care a cerut-o politia, initia chiar am vrut sa platesc, dar cand am vazut continutul ei si ca a incercat sa il scoata pe unul "basma curata" care nu s-a asigurat cand a plecat de pe loc si a intrat in mine care ma deplasam inainte (pe drum cu prioritate), a facut in asa fel sa imi scoata o viteza mult peste limita legala pentru a iesi "culpa comuna" de comiterea accidentului.Apoi cand m-am dus cu un avocat la politia rutiera si ia mai luat la intrebari, de ce nu mi s-a adus la cunostinta de obiectivele expertizei si de faptul ca as putea angaja un expert parte pentru a nu lasa decizia numai pe mana unui singur om (care sunt extrem de influentati in zilele noatre - lipsa de bani) s-au potolit imediat, iar la intrebarea: de ce sa platesc eu o expertiza pe care nu am cerut-o eu.....efectiv s-a blocat "dl militian", asa ca...nu te apuca de platit pe cineva care te poate si incurca.
Iti recomand sa iti pui un avocat si sa soliciti si tu un expert parte . Succes inca odata ;)
iar daca este vorba doar de verificare tehnica a autovehiculului in urma accidentului pe care ti-o face politia (insotita de tine), verificare prin care iti controleaza sistemul de directie si sistemul de franare la o statie ITP autorizata, aia costa undeva la 100 ron, nu stiu exact daca trebuie sa platesti tu sau politia (in cazul meu am platit eu pt k eram la inceput si chiar nu stiam ca sa va ajunge asa departe), dar banuiesc ca nu e o asa mare problama 100 de ron.
Daca asa era intrebarea ta initiala si eu am inteles gresit, poti sa nu iei in seama ce ti-am spus in celelalte 2 mesaje de mai sus, iti platesti verificare aia la statia ITP si gata k nu e un capat de tara :P

Alte discuții în legătură

Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)
Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)