avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indemnizatie crestere copil!!!!!!!!!rog raspuns urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indemnizatie crestere copil!!!!!!!!!rog raspuns urgent!

Am lucrat in invatamant 6 ani fara intrerupere,acum sunt PFI .Din ce m-am documentat pana acum se precizeaza sa existe 12 luni cotizate anterior datei de nastere a copilului,dar nu se precizeaza daca aceasta cotizatie trebuie sa se opreasca exact in momentul in care se naste copilul.Exista posibilitatea ca sa pot beneficia de aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului,,chiar daca in prezent nu cotizez?Mentionez ca am cotizat pana in 31 august 2007.V-as ruga un raspuns cat mai rapid!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: neamtu_malusa , utilizator 16:31, 21 Ianuarie 2009
daca acum am aflat ca sunt insarcinata, din ce luna trebuie sa fi contribuit la plata asigurarilor sociale pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Inainte de data nasterii trebuie sa aveti 12 luni in care sa fi realizat venituri impozabile, asa cum sunt ele definite de Codul fiscal.
lory10 a scris:
Daca nu cotizati cel putin 12 luni inainte de a se naste copilul ( a se intelege pana la momentul nasterii), nu beneficiati de indemni

Cum a spus si elis, CIC e conditionat numai de plata impozitului in aceste 12 luni. Perioada concediului prenatal e asimilata.
NU E NEVOIE DE STAGIU DE COTIZARE pentru concediul de ingrijire a copilului! Stagiu de o luna e necesar pentru concediul pre si post natal. Atat.
elis a scris:

persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii nou-nascuti Cristina_20010 Cristina_20010 Buna ziua! Asi vrea sa trec direct la subiect sunt insarcinata in luna a 2a, am fost angajata la o firma pana in luna noiembrie unde nu mi-au fost platite ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adela.parvu adela.parvu Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la situatia mea. Sunt insarcinata. In jurul datei de 8 octombrie 2010 ar trebui sa ... (vezi toată discuția)