avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatii nou-nascuti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatii nou-nascuti

Buna ziua! Asi vrea sa trec direct la subiect sunt insarcinata in luna a 2a, am fost angajata la o firma pana in luna noiembrie unde nu mi-au fost platite darile de stat ultimile 5luni (cred nu stiu exact ) asa cum ar fi trebuit, din luna decembrie de pe data de 1 sunt angajata cu carte de munca la alta firma unde imi sunt platite darile la stat la zi.Intrebarea mea este urmatoarea :exista vreo solutie sa primesc indemnizatia pentru copil?am inteles totusi ca exista o posibilitate sa primesc indemnizatia si aceea ar fi sa nu primesc nici un fel de liber sau sa renunt la cele 20 de zile de preaviz inainte de nastere( nu stiu cum se numesc ).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:47, 7 Ianuarie 2010
Buna seara,
pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil, trebuie sa aveti lcrate/cotizate 12 luni anterior datei nasterii copilului( fara intrerupere). Puteti sa va faceti dumneavoastra calculul.Inainte de nastere nu exista preaviz, doar concediu medical pre si post natal.
ramona.bosinceanu a scris:
pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil, trebuie sa aveti lcrate/cotizate 12 luni

Nu e vorba de cotizatii ci de plata impozitului pe venit in cele 12 luni. Nu conteaza asigurarile sociale, deci daca angajatorul v-a platit impozitul (si banuiesc ca a facut-o, dar ar trebui sa verificati), atunci va veti incadra pentru concediul si indemnizatia de crestere a copilului. Pentru cele 126 de zile de concediu pre si post natal este nevoie de o luna de cotizatie, sa aveti grija la asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass si contrib.concedii si indemnizatii pfa adina_beb adina_beb Buna ziua Am facut PFA, urmeaza sa fac contract cu casa de asigurari de sanatate pentru a plati cei 5.2% obligatorii. Eu vreau sa platesc si cei 0.85% ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!!!!!!!!rog raspuns urgent! dana enaceanu dana enaceanu Am lucrat in invatamant 6 ani fara intrerupere,acum sunt PFI .Din ce m-am documentat pana acum se precizeaza sa existe 12 luni cotizate anterior datei de ... (vezi toată discuția)