avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CASS si contrib.concedii si indemnizatii PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CASS si contrib.concedii si indemnizatii PFA

Buna ziua

Am facut PFA, urmeaza sa fac contract cu casa de asigurari de sanatate pentru a plati cei 5.2% obligatorii. Eu vreau sa platesc si cei 0.85% pentru concedii si indemnizatii dar nu stiu cum sa procedez. Daca se poae sa-mi spuneti si adresa casei de asigurari de sanatate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina_20010 , utilizator 13:21, 17 Ianuarie 2010
Contributoia pt concedii si indemnizatii se achita tot in FNUASS- fonsul national unic de asigurari de sanatate.
Tot La casa de sanatate trebuie sa inceheiati contract in baza OUG 158/2005 art 2 litera e.
Multumesc
Succes!
M-am impotmolit si cu CASS 5.2% :((. Am cautat pe net si am gasit ca trebuie sa depun o declaratie cu veniturile pe care le voi realiza dar ca tb facut si un ctr.cu casa de asig.
Va rog, daca ma puteti ajuta cu pasii care tb urmati ...

Va multumesc!
in mare pasii sunt asa:

dupa infiintarea PFA va inregistrati la ADministratia financiara, unde veti declaar ori ca platiti impozit pe norma de venit, ori pe baza de declaratie privind veniturile anticipate.(declaratia 200)

Apoi mergeti la CAS si incheiati contr. de asig la sanatate ca PFA, urmand ca valoarea la care platit asigurari sa fie cf venitului estimat decalrat la finanate,

Daca nu sunetti angajat sau somer, va trebui sa incheiati si contract de asigurare la pesnii.

Alte discuții în legătură

Pfa in concediu crestere copil - obtinerea de venituri supuse impozitului in cuantum de cel mult 3000 de lei intr-un an calendaristic. mariaevelina mariaevelina Buna ziua, sunt pfa si din 15 noiembrie am suspendat activitatea pt a inainat dosarul in vederea acordarii indemnizatiei de ccc. - am inteles ca pe ... (vezi toată discuția)
Cass pt pfa nou infiintata mariana_en mariana_en din cate am inteles, este obligatorie plata cass si pt veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunt salariat la alta firma. concret, cum se plateste aceasta ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratii obligatorii (sau nu) Tessy Tessy Buna ziua, Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a ... (vezi toată discuția)