avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... despre datori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

despre datori

buna ziua asi dori sa stiu si eu cand se prescrie o datorie.Am facut in 2001 un abonament la oringe si nu am proimit nici o factura pana cand dupa vreo 5 ani am primit de la ekos prima somatie ca sa platesc vreo 2500 lei ,nu am raspuns si dupa vreo 2 ani am primit alta cu 1500 lei in acest moment am primit o alta somatie cu 1600 lei insotita de o scrisoare de executare silita si scrie ca daca nu platesc in 6 zile imi pune sechestru pe bunuri.Ce trebuie sa fac ,eu ma-m maritat intre timp am alt nume dar stau la aceeasi adresa si toate bunurile le am luate cu sotul meu impreuna se poate pune sechestru pe ele.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:08, 4 Decembrie 2010
Decretul nr 167/1598 prevede un termen de prescriere de 3 ani
indicat e sa nu raspundeti somatiei, sa nu le dati atentie ca nu mai scapati de ei, sunt ca raia. datoria e prescrisa.
daca ati avut abonament, cum de n-ati primit facturi? in 2001 cred ca era inca "dialog". trebuie sa stiti sigur ca restanta e mai veche de 3ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)
prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)