avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari care nu exista!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari care nu exista!

Am devenit presedintele unei asociatii despre care stiam ca are statutul juridic al unei asociatii de proprietari. Am primit de la vechea administratie un dosar in care exista: statutul asociatiei, autentificat la notar, acordul de constituire cu tabelul nominal, procesul verbal de constituire si un certificat de inregistrare fiscala.

Toate bune si frumoase, pana cand am chemat in judecata restantierii - actiune scutita de taxa de timbru, in cazul asocitatiilor de proprietari.
Pe citatie se solicita plata acestor taxe, intr-unul din dosare, iar in altul, prezentarea acordului de asociere si a incheierii judecatoresti - care incheiere nu exista!

Asociatia mea exista sau nu?

Pe mine ma intereseaza sa recuperez restantele de la datornici. Pot sa fac acest lucru, daca asociatia nu este asociatie de proprietari, din punct de vedere juridic? Adica, platind taxele de timbru, procesul poate merge si banii se pot recupera?
Cel mai recent răspuns: getamoldovanu , utilizator 12:47, 24 Martie 2008
Asociaţia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în baza încheierii judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către preşedintele judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială se află clădirea.
Este posibil sa se fi pierdut copia de pe hotarare, mergeti la judecatorie si solicitati eliberarea unei copii de pe hotararea de acordare a personalitatii juridice.
Procesele merg in continuare.
Buna ziua, ce se intampla cu blocurile care inca mai functioneaza cu ASOCIATIE DE LOCATARI?? exista un termen legal in care asocietatiile de proprietari sa se infiinteze? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari nu gaseste hotararea judecatoreasca prin care i s-a atribuit personalitate juridica hanga hanga Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea judecatoreasca prin care acesteia i s-a atribuit personalitate juridica. Asociatia a fost infiintata in aprilie ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o asociatie ? lumy81 lumy81 Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii necesari infiintarii unei asociatii, precum si functionarea acesteia. Multumesc! (vezi toată discuția)
Asociatiile de locatari platesc taxa de timbru judiciar atunci cand isi cheama restantierii in judecata? legal23 legal23 Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari pentru recuperarea sumei de 4000 lei reprezentand restante la chltuielile de intretinere. Practic, in ... (vezi toată discuția)