avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare-propietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare-propietate privata

speta-1996 o societate comerciala prin unicul ei reprezentant pe nume POPESCU MARIAN vinde catre POPESCU ALIN (fiul lui POPESCU MARIAN) un imobil! POPESCU ALIN avand 16 ani (deci minor) este asistat de mama lui POPESCU ELENA! in 2007 POPESCU ELENA a decedat! POPESCU ELENA SI POPESCU MARIAN mai au un fiu POPESCU VALENTIN. intrebarea este daca acest contract de vanzare cumparare poate fi atacat de POPESCU MARIAN dupa 15 ani si ce sanse ar avea?iar dupa moartea lui POPESCU MARIAN ar putea POPESCU VALENTIN sa l atace pe baza ca a fost o donatie deghizata?mentionez inca o data ca imobilul a fost in patrimoniul societatii comerciale nu in patrimoniul familial ( are vre o relevanta lucrul asta ?).
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:32, 5 Decembrie 2010
tatal nu ar avea de ce sa atace actul pe care l-a semnat cu 15 ani in urma, chiar nu sunt motive si nici nu se poate in schimb fiul celalalt, valentin, ar putea incerca sa atace respectiva donatie deghizata. o sa trebuiasca probe ca sa sustineti ca a fost donatie deghizata.
ar putea POPESCU VALENTIN sa atace contractul in timpul vietii lui POPESCU MARIAN? are vre o importanta ca imobilul nu era in patrimoniul familial ?sau ar intra in asa zisul patrimoniu dupa decesul lui POPESCU MARIAN ?
doar daca invoca nulitatea absoluta a actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 1996...societate comerciala (reprezentata de ION) vinde catre fiul sau ALIN un imobil.alin avea 16 ani! la semnatura este reprezentat de mama sa MARIA .in 2007 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 speta: societate comerciala reprezentata de de singurul ei asociat (popescu ion) vinde catre fiul lui popescu ion minor acesta fiind un imobil! fiul avand 16 ... (vezi toată discuția)
Propietate privata ContSters168541 ContSters168541 in anul 1996 sotia mea a cumparat de la o societate comerciala un imobil .actionar principal era tatal ei.la varsta aceea sotia mea era minora avea 14 ani.a ... (vezi toată discuția)