avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale chiriasul a plecat cu utilajele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

chiriasul a plecat cu utilajele

Am incheiat un contract de inchiriere cu o S. C., spatiul inchiriat era dotat cu anumite utilaje, acestea fiind consemnate in procesul verbal de predare-primire,. Dupa o anumita perioada chiriasul a plecat cu tot cu utilaje si utilitatile neachitate. Cum pot sa-mi recuperez paguba???
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 06:00, 12 Martie 2008
Trebuie sa-l actionati in judecata.
Cum ati aflat ca a plecat? In mod normal nu aveati voie sa intrati in spatiu pana la finele locatiunii.
Era bine daca atunci cand ati constatat ca a parasit spatiul faceati un proces-verbal semnat de 2 martori despre starea in care ati gasit spatiul, despre utilajele lipsa, etc.
In orice caz, in baza contractului de inchiriere si a procesului-verbal de predare-primire trebuie sa deschideti o actiune pentru plata cheltuielilor de intretinere, iar in privinta utilajelor cred ca ar trebui sa faceti si o plangere la politie, pt. ca e furt.
Aici poti merge si pe o plangere penala pentru furt sau macar abuz de putere. E drept ca e un drum mai lung dar e mai putin costisitor si atrage si raspunderea administratorului.
Daca erau inchiriate si utilajele o sa fie un pic mai greu.

Locatarul are inca un drept de folosinta atat timp cat contractul este in termen si valabil.
Pai tre sa vedem ce spune contractul. Chiriasul poate muta utilajele dupa bunul lui plac?
Oricum se impune o actiune de reziliere a contractului.
In primul rand, ca sa-l actionati in judecata, trebuie sa dovediti ca sigur a plecat, precum si sa aflati unde a plecat. Mai mult, trebuie sa aratati ca locatarul nu si-a indeplinit indatoririle principale, iar ca atare sa cereti rezilierea cotnractului mai intai, in baza art. 1430 C.civ.
Trebuie insa vazut ce prevedea contractul de inchiriere, si la ce termen inceteaza, daca nu cumva s-a reinnoit, etc.

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Inchirierecu clauze defavorabile si daune i.mari ContSters56278 ContSters56278 SC proprietar am incheiat un contract de inchiriere cu o alta sc si urmeaza sa predau spatiul acesteia.In contract este stipulat ca trebuie sa predau bunul la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri danezu4 danezu4 Buna ziua, detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la fisc unei persoane juridice.Dupa o perioada de timp in ... (vezi toată discuția)