avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale chiriasul a plecat cu utilajele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

chiriasul a plecat cu utilajele

Am incheiat un contract de inchiriere cu o S. C., spatiul inchiriat era dotat cu anumite utilaje, acestea fiind consemnate in procesul verbal de predare-primire,. Dupa o anumita perioada chiriasul a plecat cu tot cu utilaje si utilitatile neachitate. Cum pot sa-mi recuperez paguba???
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 06:00, 12 Martie 2008
Pai daca nu a platit utilitatile deja s-au creat premizele rezilierii ;)
Daca in contract se prevede locul unde se situeaza bunurile sau daca contractul a incetat, atunci puteti merge si pe ideea unui furt in scopul folosintei.
contractul prevede rezilierea lui daca: nu plateste chiria in termen de... de la scadenta, nu-si achita utilitatile si mai prevede ca am dreptul o data pe luna sa verific daca toate utilajele sunt in buna stare de functionare, etc.
intrebare : contractul de inchiriere intre doua societatii, se mai inregistreaza undeva? Sau este deajuns doar contractul semnat si stampilat de ambele parti???
Este suficient sa fie semnat si stampilat de parti.
Normal, contractele de inchiriere se inregistreaza la fisc....
Daca plata utilitatilor si a chiriei sunt depasite, iar utilajele lipsesc, puneti in intarzaiere debitorul cu privire la contract si faceti o plangere penal pentru furt calificat.
Macar asa, puteti afla datele necesare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Inchirierecu clauze defavorabile si daune i.mari ContSters56278 ContSters56278 SC proprietar am incheiat un contract de inchiriere cu o alta sc si urmeaza sa predau spatiul acesteia.In contract este stipulat ca trebuie sa predau bunul la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri danezu4 danezu4 Buna ziua, detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la fisc unei persoane juridice.Dupa o perioada de timp in ... (vezi toată discuția)