Acum 4 ani am achizitionat printr-un credit ipotecar ca persoana juridica(firma la care sunt angajata) un apartamnet in orasul Ploiesti.Acum au mai ramas 3 luni (adica in martie 2011)si termin de achiat creditul dupa care doresc sa cumpar apartamentul pe numele meu.Intrucat toate documentele si taxele vor trebui intocmite si de platite de mine va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez:
1) dupa achitarea integrala a creditului trebuie sa scot ipoteca de pe casa si sa intabulez casa pe numele PJ sa poata fi ulterior vandut catre mine?
2)pot beneficia la vanzarea apartamentului de TVA 5% ? (MENTIONEZ CA MA INCADREZ IN TOATE CONDITIILE IMPUSE DE LEGE ) INSA APARTAMNETUL NU ESTE NOU.
3)Poate persoana juridica sa-mi vand cu tva 5% tinand cont ca nu este firma de cosntructii ci are un alt obiect de activitate?
Mentionez faptul ca am apelat la acesta soulite de credit pe PJ intrucat sunt necasatorita si nu reuseam nicicum sa iau un altfel de credit pentru cumpararea unui apartament.Este foarte costisitor intrucat acum trebuie sa platesc tva si toate taxele generate de aceasta vanzare dar sper acum sa-l trec pe numele meu.
Astept cu mare interes raspunsul dvs. Va multumesc
apartamentele vechi sunt scutite de tva.
chiar daca acum 4 ani, apartamentul era nou, firma la care lucrati nu a avut drept de deducere a taxei intrucat imobilul nu a fost utilizat in activitatea firmei si exclud o eventuala ajustare.