am si eu o problema cu care nu mam intalnit pana akm.Administratorul societatii la are lucrez a cumparat o vitrina pe care o plateste in rate lunare.Pe factura pe care am primit-o scrie avans vitrina,dar stiu ca avansurile se inregistreaza numai prin banca ceea ce nu este si cazul nostru.In cazul meu pe factura nu apare decat valoarea primei rate.Cum s procedez la inregistrarea contabila?k am incercat s-o bag k mijloc fix in programul de contab dar nu merge,pt k nu am valoarea totala a vitrinei,si ma gandeam s-o inregistrez ca obiect de inventar pana la depasirea sumei de 1800ron si dupa aceea s-o trec k mijloc fix.inreg mea este: %=401
303
4426 dar nu sunt convinsa k e bn....va rog ajutati-ma!multumesc #-o#-o#-o
Factura de avans: % 409 si 4426 = 401 sau 404 dupa caz.
Plata facturii 401(404) = 5311.
Ulterior veti primi factura finala in care avansul deja facturat se va storna:
% 409 (cu minus),303 (213), 4426 = 401 (404).
am inteles dar avansul asta este dafapt o rata,care il plateste timp de 12 luni,asta ar insemna sa fac in fiecare luna inregistrarea facturii in avans si knd o sa primesc factura finala se mai mentine aceeasi inregistrare pe care mi-ati aratat-o?multumesc foarte mult!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.